Kotorske zimske karnevalske fešte od 2 – 11. februara

program

Kotorske zimske karnevalske  fešte, održaće se u periodu od petka, 02.februara do nedelje 11. februara 2018 g.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“, suorganizator je Turistička organizacija Kotor, a  pokrovitelj Opština Kotor.

Svečano otvaranje je na glavnom gradskom trgu, u petak 02. februara od 19 sati. Učestvuju: Jovica Martinović, Vlasta Mandić, Aleksandar Dender, Bisernice Boke,  Ansambl TOĆ, NENO BELAN & FIUMENS.

S obzirom na Tradicionalni zimski karneval ove godine slavi 500 godina postojanja, veče posvećeno jubleju biće u kinu „Boka“ u ponedeljak, 05. februara 2018.g. od 20 sati, filmskom retrospektivom i podsjećanjem na nekadašnje fešte u Kotoru.

Ove godine planirana su dva abruma –  u Tivtu i Budvi (06. i  08. februara 2018.g.), uz kapa, Gradsku muziku, mažoretke i maske.

Dječiji maskenbal na programu je 09.februara 2018. g od 17h u PC „Vukšić,“ a dva sata kasnije mažoretke „Fešta“ održaće XXII samostalni koncert, pod nazivom SVI SMO MI FEŠTA“,  u Velikoj sali Kulturnog centra od 19h.

Veliki maskenbal biće u subotu 10. februrara 2018.g. u Poslovnom centru „Vukšić“ sa početkom u 21 sat. Goste će zabavljati THE GRUPA i TRI KVARTA.

Tradicionalni zimski kotorski karneval 2018 održaće se u nedjelju 11.02.2018.g sa početkom u 15 sati.

Karnevalska povorka kretaće se glavnom gradskom saobraćajnicom, od zgrade bivšeg hotela „Fjord“ do Kamelije, preko Tabačine i na sjeverna gradska vrata će ući u Stari grad.

Saobraćaj će biti zatvoren trasom kojom će se kretati karnevalska povorka, u periodu od 15 sati do 17 sati i 30 minuta.

Kotorski karneval 2017.

Suđenje karnevala biće na Trgu od oružja, a  spaljivanje na Maceu.  Mole se građani da uklone svoja vozila, na potezu od cvjećare prema restoranu „Galion“ (u dužini od 100m) kako bi se izbjegla mogućnost  njihovog oštećenja i na Tabačini, od Šoping centra „Kamelija“ do zgrade Elektrodistribucije, najkasnije do subote 10.02.2018.g. do 19h,.

Nakon spaljivanja krivca za sve nevolje kotorana u prošloj godini, fešta će se nastaviti na glavnom gradskom trgu, uz Tri kvarta, Who see i italijanski bend Terraros.

 

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.