8 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorske zimske karnevalske fešte od 18 – 26 februara

Kotorski karneval 2016.
Kotorski karneval 2016.

Kotorske zimske karnevalske  fešte, održaće se u periodu od subote 18. februara do nedelje 26. februara. Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“, suorganizator je Turistička organizacija Kotor, a  pokrovitelj Opština Kotor.

Tradicionalni zimski karneval je jedinstvena pučka manifestacija koja se  održava na području kotorske opštine.

U mnoštvu karnevalskih grupa i maski iz Kotora, Crne Gore i regiona, brojni posjetioci mogu vidjeti i uživati u koloritu originalnih kostima, ritma i mediteranskog duha domicilnog stanovništva.

Program ovogodišnjeg tradicionalnog Zimskog kotorskog karnevala počinje u subotu 18. februara otvaranjem karnevalskih svečanosti,  na glavnom gradskom trgu od 19 sati.

Dječiji maskenbal na programu je 19. februara u Šoping centru „Kamelija“ od 15 sati.

Veliki maskenbal biće u subotu 25. februara od 21 sat u Poslovnom centru „Vukšić“.

Kotorski karneval 2015.
Kotorski karneval 2015.

Progam Tradicionalnog zimskog kotorskog karnevalska završava se u nedelju 26. februara velikom karnevalskom povorkom od 15 sati, nakon čega će biti održan  koncert Tomislava Bralića i  kalape „Intrade“  na glavnom gradskom trgu.

Na dan karnevala tradicionalno iz štampe izaći će  i humoristično-satirični list “Karampana“. Kutija za tekstove koji  čine sadržaj ovog lista  nalazi se na Kamenom kiosku.

U sklopu navedenih programa predviđena su brojna dešavanja poput koncerata, papalade Ala maka, Prčanjskih karnevalskih svečanosti

 

Najčitanije