8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorska uprava i vlasnici ugostiteljskih objekata postigli dogovor, ljepši i uređeniji grad…

Kotor- foto Boka News

Na incijativu vlasti u Kotoru sinoć je u palati Bizanti održan sastanak sa ugostiteljima Starog grada, na kome se odazvalo 37 vlasnika.

Potpredsjednica Opštine Kotor Ljiljana Popović Moškov (URA) iskazala zadovoljstvo zbog velikog odaziva, te istakla da nova vlast želi neposrednu komunikaciju u riješavanju svih problema iz ove oblasti privrede, koje je ogledalo Grada.

„Mi želimo partnerski odnos sa vama. Cilj nam je zajednički, uređen Stari grad na zadovoljstvo posjetitelja i domaćeg stanovništva, podizanje kvaliteta usluga“ istakla je između ostalog Popović Moškov te pozvala privrednike da istaknu sve ono što ocjenjuju da lokalna uprava može  preduzeti i pomoći u tom smislu.

Potpredsjednik Opštine Kotor, Milivoj Mišo Samardžić (DF) istakao potpunu spremnost lokalne uprave da sa ugostiteljima Grada uspostave saradnju kroz njihovo aktivno uključivanje u predlaganju svih odluka i akata koji su relevantni za njihovu djelatnost.

„Pozivamo vas da uzmete konstruktivno učešće u izmjeni plana Starog grada u dijelu koji se tiče standardizacije mobilijara, stolova, stolica i suncobrana ispred vaših objekata“.

Na sastanku je istaknut problem prekoračenja dozvoljenih zakupa terasa koji smanjuju površine trgova i otežavaju prolaz te neophodnost kontrole gabarita. Ovo je aktivnost koju će nadležni opštinski organi početi od ponedeljka 15.maja stalno kontrolisati.

Kotor – foto Boka News

Pitanje buke je takođe bilo na dnevnom redu, kao veliki problem. To je problem koji moramo zajednički riješiti čulo se na sastanku. Ugostitelji su pozvani da pomognu riješiti taj problem i izbjegnu kažnjavanje kao i druge nepopularne mjere.

Ugostitelji su sa svoje strane iznijeli niz predloga i sugestija koji će  biti predmet razmatranja i odlučivanja lokalne uprave.

Zajednički je konstatovano da postojeće stanje nije zadovoljvajuće.

Na kraju je dogovoreno da se jednom mjesečno održavaju sastanci predstavnika ugostitelja i lokalne uprave .

 /Boka News/

Najčitanije