16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorani odahnuli – spaljen Manjabalin Tikventus

Kriv je !!! Iako je odbrana pokušala spasiti ga pozivajući se na trojno državljanstvo, tražili su i služenje kazne u drugoj državi, ali sudija je bio neumoljiv… spaliti Manjabalina Tikventusa, krivca za sve nedaće Kotorana u protekloj godini.

Brojni domači posjetioci i njihovi gosti danas su uživali u Tradicionalnom zimskom kotorskom karnevalu,  koloritu originalnih kostima, karnevalskih maski, u muzici gradskih muzika Kotora i Đenovića, nastupu mažoretrki, karnevalska grupa iz Ptuja – Slovenija, najmlađih iz vrtića…

Nakon spaljivanaj karnevala, proglašene su najbolje maske, karnevaske grupe a održan je  i koncert Tomislava Bralića i klape „Intrade” na glavnom gradskom trgu. Fešta se nastavila po kafićima u Starom gradu, čime su zvanično završene ovogodišnje karnevalske fešte.

Tikventus je proglešen krivim za mnogo toga  a posebno je što je učinio da nam prijete da će Kotor eliminat sa one karte UNESC-a. Što se oburdava bedem i kontrafor i bez teramota i što se još nisu našli meštri da ih saližaju. Kriv je jado što četiri mjeseca traje đironda. Kriv je što kolone od auta na onu uždencu ljeti ne pasaju nego u mjesto po ure fermaju i gungula se učini da je ni policioti na svaka dva metra ne mogu priforcat da krene. Što se oko zimskoga bazena ne zna okle se riba čisti ali se zna okle smrdi. Kriv je što palme iždere surlaš i što nema kontra medižine za pelcovanje ali se već u male zbori da su ovi novi našli šegune i to trinke nove iz Italije preko veze od nekijeh bivšijeh biznismena. Što pompierima oće da uzmu veliki auto i da ga daruju u montanju. Tužilaštvo je sada fermalo optužnicu jerbo je nenadno glamni donio odluku koja je izazvala veliki konfužion, a niko se tome nije nadao  iznio je tužilac profesor Škopacunio Kacavida Šporkaćun.

Kotorski karneval 2017.

Branilac mr Kagarela Umido smatar da kotorski krnevao nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

„Nije kriv što na njega bacate balu, a drugi se ćapaju oko timuna od bracere što se porat od Kotora zove. Nije kriv što smo Kotor sami surgali u kaposanto, a na kartoline i sve bjelosvjetske fojeve od turizma za Kotor zbore da je grad koji treba vižitat. Manjabalin nije kriv što svi oće u naš lijepi Kotor , a nema mjesta. Zato vas molim da barem bude svjedok saradnik ili oni da se nagodimo i da ga liberamo od optužnice i da ga danas ne zaždimo. Ali ne vidite da je jado nešto krolao i da mu je deboleca.

In fine, kako jado ima trojno državljanstvo zahtijevam da mu se sudi u drugu državu i da se brani sa slobode” – kazao je branilac mr Kagarela Umido.

Predsjednik Slamnoga suda Paštroć Pašamontanja nije prihvatio argumente odbrane i “osudio je Tikventusa na smrt”.

Kotorski karneval 2017.

Prema ocjeni žirija prvu nagradu osvojila je karnevalska grupa “Karampana” za “Oli jedan đir”, druga je pripala mališanima iz Javne predškolske ustanove “Radost”, a treća djeci iz Resursnog centra “Dr Peruta Ivanović”. Gostima iz Ptuja – Slovenija koji su takođe učestvovali u karnevalaskoj povorci biće uručena zahvalnica.

Manifestaciji je prisustvovao novoizabrani gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić sa saradnicima.

Na dan karnevala iz štampe su izašli humoristično-satirični listovi “Karampana” i „Ćakulona“.

Više fotografija na našoj facebook strani.

 

Najčitanije