16 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor i Tivat slave Dan opštine 21. novembar

Kotor panorama
Kotor panorama – foto Boka News

Proslava Dana opštine Kotor 21. novembra počela je jutros kada je Gradska muzika, po običaju, obišla grad, nakon čega je u sali Opštine Kotor,  priređen prijem članova Gradske muzike. U 9 sati i 30 minuta upriličen je prijem za članove Bokeljske mornarice. U 10 sati će biti organizovano polaganje vijenaca na spopenik palim borcima u Risnu. U 11 sati i 15 minuta ispred zgrade Opštine Kotor biće predat svečani raport i zastava Bokeljske mornarice. Polaganje vijenaca na spomenik palim borcima u Parku slobode biće u 11 sati i 30 minuta.

U podne će na glavnom gradskom trgu Bokeljska mornarica odigrati tradicionalno kolo. U 13 sati u sali Kulturnog centra „Nikola Đurković” počeće svečana sjednica Skupštine Opštine Kotor.

Vjernici u Kotoru danas slave Aranđelov dan i Gospu od zdravlja.

U srijedu 22. novembra u 19 sati u kinu „Boka” biće promovisana publikacija „Dobrotske pjesmarice” Aleksandre Tomović.

U petak 24. novembra u Crkvi Svetog Duha biće promovisana druga knjiga „Dva minuta Kotora” u izdanju Lokalnog javnog emitera Radio Kotor DOO. U 20 sati u sali Kulturnog centra „Nikola Đurković” biće odigrana predstava „Hipertenzija” Yugoarta Beograd, nastala prema tekstu Svetislava Basare koji potpisuje i režiju, a u kojoj igraju Branislav Bane Trifunović i Predrag Ejdus.

Program povodom proslave Dana opštine Kotor završava se u ponedjeljak 27. novembra koncertom kvarteta Beogradske filharmonije u katedrali Svetog Tripuna sa početkom u 20 sati.

Čestitka gradonačelnika Kotora

Vladimir Jokić

“Poštovani sugrađani, najsrdačnije vam čestitam 21. novembar – Dan opštine Kotor. Praznik proslavljamo poštujući uspomenu na datum kada su prije 73 godine borci II Dalmatinske i I Bokeljske brigade, doprinoseći opštem slomu fašizma, Kotoru i Boki podarili najdragocjeniji poklon – slobodu.
Njegujući antifašističke vrijednosti, imamo obavezu da stvaramo društvo i grad u kojem će svaki pojedinac moći da pronađe svoje mjesto i mogućnost da gradi prosperitetnu budućnost.
Takođe, iskrene čestitke upućujem i svim našim sugrađanima koji slave Aranđelovdan i Gospu od zdravlja.
Još jednom, uvaženi sugrađani, srdačno vam čestitam Dan oslobođenja Kotora.

S poštovanjem, PREDSJEDNIK Vladimir Jokić.”

Tivat – foto opština Tivat

Proslava Dana opštine u Tivtu

Dan opštine Tivat danas se obilježava nizom dešavanja i manifestacija. U 9 sati je polaganje vijenaca na spomenik kod “Stare škole”.

U 9,30 ceremonija predaje zastave odredu Bokeljske mornarice ispred zgrade Opštine. 15 minuta kasnije počinje defile ulicama grada Glazbeno prosvjetnog društva, Bokeljske mornarice i mažoretki. U 10,15 na Pinama Bokeljska mornarica izvešće tradicionalno kolo.

U 11 sati je svečana sjednica Skupštine opštine.

U 13,30 zakazano je svečano otvaranje hotela “Franca” gdje će biti i svečani ručak za brojne zvanice.

Čestitka gradonačelnice Tivta

Snežana Matijević

Dragi sugrađani i sugrađanke, upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom 21. novembra – Dana opštine Tivat. Svake godine na ovaj datum slavimo slobodarski duh naših predaka i poklanjamo se žrtvi koju su podnijeli zarad uzvišenog ideala slobode. Čuvajući uspomenu na njih, nadam se da će i u godinama i decenijama koje dolaze Tivćani ostati vjerni ovim vrijednostima, stalno težeći ka opštem i ličnom napretku. Ja svima želim upravo to: slobodan život u miru, zajedništvu, međusobnoj toleranciji i stalnom razvoju.
Onim građanima koji slave dva velika vjerska praznika Aranđelovdan i Gospu od zdravlja, upućujem iskrene čestitke i najbolje želje.

dr Snežana Matijević redsjednica opštine Tivat

Najčitanije