8 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor, Tivat, H. Novi – odlična posjećenost turista

H-Novi - Sveta Nedjelja
H-Novi – Sveta Nedjelja

Herceg-Novi

Prema podacima gradske Turističke organizacije, broj prijavljenih gostiju u Herceg-Novom danas, 28.avgusta iznosi 18.043, što je za 88 odsto više u odnosu na isti dan prošle godine.

To je za oko 7,5 hiljada manje turista nego što ih je bilo prošle sedmice. Izdavaoci privatnih smještaja bilježe popunjenost od 13,771 gosta, ili 156 odsto više nego lani.

U hotelima odmara 3.537 turista, ili četiri odsto više, dok ih je u hostelima i auto kampovima 599, odnosno 136, što predstavlja pad od 10 i 14 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

NAIA uplovljava u Tivat
Tivat

Tivat

Prema posljednjim podacma lokalne Turističke organizacije, u svim vidovima smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno se odmaraju 3.274 zvanično prijavljena turista, što je 39 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Od ukupnog broja gostiju njih samo 29 su iz Crne Gore, a sve ostalo su stranci.

Tivatski hoteli ugostili su 655 posjetilaca, 2.460 turista boravi u privatnom smještaju, u kampovima je 53, a u odmaralištima ljetuje 106 gostiju.

Kao ni ranijih godina, u ovu statistiku ne ulaze brojni nautički turisti koji u Tivtu borave na jahtama, jer Vlada Crne Gore još nije kompletirala set propisa po kojima će se i toj kategoriji posjetilaca onbačunavati i naplaćivati boravišna taksa. Budući da to, izvjesno je, neće biti završeno ni do početka decembra, sigurno je da je za tivatske turističke poslenike, po tom osnovu, izgubljena još jedna turitička sezona i značajan prihod koji se mogao ostvariti od najbogatijih gostiju uopšte – nautičkih turista.

Boka Kotorska
Boka Kotorska

Kotor

Prema podacima Turističke organizacije Kotor u tom gradu danas boravi 4858 turista, domaćih 4258 i 471 strani turista.

Od početka godine u Luku Kotor uplovilo je 206 brodova, koji su doveli više od 215.000 gostiju. U odnosu na 2014. godinu, broj uplovljenih brodova veći je za 15 odsto, dok je gostiju koji su Kotor posjetili zahvaljujući brodovima više za 41 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Najčitanije