8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Stjepčević potpisao Odluku o privremenom finasiranju

Kotor – foto Boka News

Odlazeći predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević danas je donio je Odluku o privremenom finansiranju budžetskih korisnika Opštine Kotor za period 1. januara do 31. marta 2017.godine.

Kako se navodi u saopštenju  Odluka je donesena u cilju nesmetanog vršenja poslova lokalne samouprave koji su od neposrednog i zajedničkog interesa za lokalno stanovništvo, te kvalitetnog i kontinuiranog obavljanja komunalnih i drugih poslova od javnog interesa od strane javnih službi čiji je osnivač Opština i nesmetanog rada organa lokalne uprave.

Razlozi za donošenje ove Odluke pored obezbjeđenja redovnog finansiranja budžetskih korisnika su sadržani i u činjenici da SO Kotor još uvijek nije razmatrala Predlog Odluke o Budžetu Opštine Kotor za 2017.godinu na koji je Ministarstvo finansija Crne Gore 7. decembra 2016.godine dalo pisanu saglasnost, a koji je dostavljen Skupštini opštine Kotor od strane Predsjednika Opštine Kotor još 7. decembra 2016.godine, niti je donijela drugi propis u skladu sa Zakonom kojem bi se obezbijedilo redovno finansiranje budžetskih korisnika Opštine Kotor – kaže se u saopštenju.

Najčitanije