Kotor- Spaljivanje karnevala 1. marta

Kotorski karneval
Kotorski karneval

Tradicionalni zimski kotorski karneval biće završen u nedjelju 1. marta spalivanjem karnevala. Karnevalska povorka kretaće se glavnom gradskom saobraćajnicom tako da će saobraćaj biti zatvoren na potezu od otvorenog bazena do kružnog toka od 13.30 do 15.30 sati.

Formiranje karnevalske povorke biće na Tabačini od zgrade vrtića do nekadašnje zgarde „Jugopetrola”, tako da će i ova ulica biti zatvorena od 12 do 14.30 sati.

Suđenje i spaljivanje karnevala će se održati na Maceu, te se mole se građani da uklone svoja vozila sa tamošnjeg parkinga od sjutra do nedjelje u 17 sati kako bi se izbjegla mogućnost njihovog oštećenja.

Nakon spaljivanja karnevala na glavnom gradskom trgu biće održan koncert pjevačice Jelene Rozge, a početak je u 16 sati.

Iz štampe je izašao humoristički list “Karampana” u kojem možete pročitati što se sve dešavalo u prošloj godini.

Organizatori karnevalskih svečanosti su Kulturni centar „Nikola Đurković” i Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor.

Karampana
Karampana
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.