Kotor – SNP podržava pregovore s opozicijom, ali još nema dogovora o vlasti

Kotor - foto Boka News
Kotor – foto Boka News

Građani Kotora su zaslužili da nova vlast bude formirana sa ciljem da se zadovolje potrebe i očekivanja svih građana, a ne bilo koje partije ili pojedinca, poručuju iz OO SNP Kotor dodajući da jednoglasno podržavaju dosadašnji tok pregovora sa Demokratskim frontom, Demokratama i Građanskim pokretom URA o formiranju nove vlasti nakon održanih lokalnih izbora 16. oktobra, kao i o obavljenim razgovorima sa SDP-om.

Kotorski SNP je ovlastio predsjednika Opštinskog odbora, Branka Baća Ivanovića da prilikom sprovođenja aktivnosti za formiranje nove vlasti obezbjedi u potpunosti ostvarivanje principa i ciljeva koje je utvrdio OO SNP Kotor.

“Građani Kotora su zaslužili da nova vlast bude formirana sa ciljem da se zadovolje potrebe i očekivanja svih građana, a ne bilo koje partije ili pojedinca. Zato SNP insistira da je jedini ozbiljan pristup formiranju nove vlasti onaj koji SNP predlaže od početka –  utvrđivanje principa i ciljeva nove vlasti, utvrđivanje prioritetnih aktivnosti koje će nova vlast realizovati u prvih 100 dana kako bi građani Kotora u najkraćem roku osjetili efekte novog načina upravljanja gradom, a zatim i usaglašavanje ključnih aktivnosti koje treba realizovati i odluka koje treba donijeti u prvih godinu dana”, ocijenili su iz SNP Kotor.

Iz tog Opštinskog odbora naglašavaju da je neophodno obezbijediti diskontinuitet vlasti u Kotoru, insistirati na depolitizaciji lokalne uprave kako bi na odgovornim poslovima radili oni koji maju znanje potrebno za kvalitetno obavljanje posla, jer, ocjenjuju oni, i u Kotoru i u Crnoj Gori mora postati važnije šta znate – od toga koga znate i kojoj partiji pripadate.

Kako navode, potenciraju transparentnost trošenja budžetskih sredstava i njihovo ravnomjerno ulaganje u sve djelove opštine Kotor.

“Tražićemo reviziju poslovanja svih preduzeća čiji je osnivač opština ili u njima ima vlasnički udio, za poslednjih 12 godina poslovanja, s posebnim naglaskom na Luku Kotor. Efikasnost lokalne administracije, drugačija poreska politika koja će biti pravednija za građane Kotora, a pooštrena za „dobitnike tranzicije“, zaštita i valorizacija, a ne prodaja i predaja opštinske imovine – neki su od ključnih ciljeva koje nova vlast mora ostvariti”, poručili su iz SNP-a Kotor.

1 komentar

  1. Zašto se dogovori oko formiranja vlasti ne baziraju na poštovanju volje većine? Ko je SNP da diktira svoju volju ostalima a odnos snaga je 3 : 14 mandata u korist ostalih aktera opozicije. Trebalo bi vlast formirati najkasnije u narednih desetak dana ili “zdrava opozicija” da prstom pokaže na “trojance”. U protivnom svi zajedno ćete biti prezreni od vaših glasača i velika većina od njih će bojkotovati eventualne nove izbore. Kotorska tzv. opozicija je paralisala vlast u Kotoru a to je najgore šta se moglo desiti.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.