17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor slavi Dan opštine

Nizom svečanosti danas je proslavljen Dan opštine Kotor, u spomen na 21. novembar 1944. godine kada su u Narodnooslobodilačkom ratu, Druga dalmatinska i Prva bokeška brigada oslobodile Kotor.

Nakon pozdrava gradu promenadnim koncertom Gradske muzike i prijema u Opštini Kotor, u devet sati je upriličen prijem za Bokeljsku mornaricu, u deset polaganje cvijeća na spomenik palim borcima u Risnu. Uslijedio je svečani raport i predaja zastave Bokeljskoj mornarici ispred zgrade Opštine, te je položeno cvijeća na spomenik borcima u Parku slobode.

Tačno u podne na Trgu od oružja odigrano je Kolo Bokeljske mornarice, u prisustu velikog broja turista i građana Kotora.

U Crkvi svetog Duha održana je svečana sjednica SO Kotor na kojoj je dodijeljeno najveće gradsko priznanje – nagrada “21. Novembar”, za izuzetan doprinos očuvanju pomorske i kulturne baštine Kotora i Boke Kotorske Stefanu Dabinoviću, vlasniku brodarske kompanije “Dabinović” iz Monaka. U njegovoj odsutnosti, a po njegovoj želji, nagradu je primila Maja Ćatović, koja je pročitala Dabinovićevo pismo zahvalnosti.

Danas brojni Kotorani danas proslavljaju Aranđelovdan i Gospu od zdravlja.

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević uputio je čestitku građanima povodom 21. novembra

„Od srca vam čestitam 21. novembar – Dan Opštine Kotor! Svim slavljenicima Aranđelovdana i Gospe od zdravlja takođe upućujem najiskrenije čestitke. Upravo je 21. novembar dan koji objedinjuje tri velika praznika koji simbolišu jedinstvo različitosti našeg grada, u čemu leži njegovo neprocjenjivo bogatstvo koje godinama zajedno njegujemo. Poštovane sugrađanke i sugrađani, još jednom vam srdačno čestitam 21. novembar – Dan Opštine Kotor i želim vam svaki uspjeh na ličnom i profesionalnom planu”.

 

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije