13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor se predstavio na sajmu u Varšavi

TO Kotor u Varšavi

TO Kotor je proteklih dana predstavila svoju turističku ponudu na međunarodnom sajmu  turizma u Varšavi. Ove godine je Crna Gora bila partner zemlja sajma. Sajam je trajao od 20. Do 22. Oktobra.

Pored predstavljanja turističke ponude na crnogorskom štandu čiji je nosilac Nacionalna turistička organizacija Crne Gore imali smo i posebne promotivne programe koji se održavani  na glavnim sajamskim scenama, budući da je našoj zemlji kao partneru sajma posvećena posebna pažnja.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore održala je centralnu prezentaciju ukupne turističke ponude zemlje, praćenu nastupima istaknutih crnogorskih umjetnika, bubnjara Dragoljuba Đuričića sa bendom i dueta  Mirana Begića, violina i Predraga Jankovića, harmonika. Promovisana je i crnogorska gastrnomoska ponuda kroz „otvorenu kuhinju“ u kojoj su se na licu mjesta pripremale tradicionalne priganice i služili lokalni specijaliteti, kao i vino kompanije „13. jul Plantaže“. Prezentacija je privukla veliki broj predstavnika poljskih medija i posjetioca sajma.

Tokom sajma, posebne prezentacije svoje ponude , pored TO Kotor održali su: lokalne turističke organizacije Podgorice, Tivta, Herceg Novog, Bara, Ulcinja i Budve, JP Nacionalni parkovi Crne Gore, hotelska preduzeća HG Budvanska Rivijera i Montenegro Stars Hotel Group, hoteli Verde i Sun Resort, koji su uz zabavni program i degustaciju hrane I crnogorskih vina dodijelili i vrijedne nagrade.

Crnogorski štand posjetila je Ljiljana Tošković, ambasador Crne Gore u Poljskoj sa saradnicima, kao i predstavnici poljskih turoperatora koji su, u susret sajmu, nedavno boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori. Pored njih, crnogorski štand je obišao i ministar turizma u Ministarstvu turizma I sporta Poljske, Darijuš Rogovski.

Dosadašnje promotivne aktivnosti na poljskom tržištu, uvođenje sezonskih i čarter linija (LOT, EnterAir, Travel Service), studijske posjete novinara i turoperatora, kao i prethodno ostvarena partnerstva među turističkom industrijom Crne Gore i Poljske, sveukupno su doprinijeli ostvarenju pozitivnih rezultata.

Tokom prvih 8 mjeseci 2017. godine u kolektivnom smještaju u Crnoj Gori je boravilo 26.966 poljskih turista ( 21,79 % više), koji su ostvarili 125.143 noćenja, odnosno 18,3% više u odnosu na isti period 2016. Prosječno su se zadržavali 4,67 dana, a u ukupnoj strukturi inostranih noćenja zauzeli su 4,68 %. Kada je u pitanju konkretno Kotor, Poljaci su po broju dolazaka na petom mjestu.

PTAK Warsaw Expo je najveći kongresni centar u centralnoj i istočnoj Evropi. Ove godine, u okviru sajma turizma, prisutno je više od 400 izlagača iz čitavog svijeta a zabilježeno je blizu  50.000 posjetilaca.

Nastup na ovom sajmu rezultat je saradnje Ambasade Crne Gore u Poljskoj, organizatora sajma, NTO CG, lokalnih turističkih organizacija i crnogorske turističke privrede.

 

Najčitanije