Kotor – od posjete gradskim bedemima za četiri mjeseca naplaćeno više nego cijele prošle godine

Kotor panorama
Kotor panorama – foto Boka News

Naplatom ulaznica za obilazak gradskih bedema u periodu od 12. aprila do 23. avgusta ove godine ostvaren je prihod od 384.879 eura.

U odnosu na isti period prošle godine, ovaj prihod bilježi rekordni rast od 149.931 eura.

Poređenja radi, tokom cijele prošle godine od naplate ulaznica za posjetu gradskim bedemima i tvrđavi Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora inkasirala je 363.201 euro, što je za 21.678 eura manje nego tokom nepuna četiri i po mjeseca ove godine.

Napori lokalne uprave da i u ovom segmentu preduzme sve mjere za poboljšanje prihoda pokazali su se više nego uspješni. Kako bi se sistem usluga unaprijedio i postigli još bolji rezultati, do kraja 2017.biće nabavljen najsavremeniji elektronski sistem za naplatu i kontrolu ulaza na gradske bedeme, sa kamerama i senzorskim brojačima.

Odluku o pokretanju procedure nabavke ove opreme lokalna samouprava donijela je na kolegijumu predsjednika Opštine.

Očekujemo da će nakon testiranja novog sistema i obuke zaposlenih, uz ulaganja u sanaciju gradskih bedema, biti omogućeno dodatno povećanje prihoda po ovom osnovu u narednom periodu, kaže se u saopštenju iz Opštine Kotor.

1 komentar

  1. A Brao…a u Tivat za po godine potrošili više no za četiri godine Kankaraševog mandata…Alote,ma ni anke da su nam konduti na svaki kantun..toliko tolet–guz papira…goriva,parfuma,cvijetnijeg aranžmana…a malo ima i kozmetike…Ima se…može se…a brajko moj ceta zaposlenika,treba to preranit…Sada se duboko kajem te sam neku ljutu riječ prozborio ranije za vladavine Kankaraša…sade sam ostao bez teksta…kad vidim ko su,kakavi su,koliko pjezaju ovi te su nam u opçinsku vlast…No blizu je akcija i reakcija na ovu bolumentu predvođenim cotavim kadrovikom…

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.