18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – pokušavaju ubrzati protok saobraćaja i uspostavljaju komunalni red…

Kotor – foto Boka News

Novi režim pješačkog saobraćaja uspostavljen je početkom avgusta za putnike sa kruzera na području luke u Kotoru tako što se putnici usmjeravaju na glavni pješački prelaz, preko puta ulaska u stari Grad.

Kako bi se u ovom dijelu grada uspostavio komunalni red, taksi stajalište je izmješteno na dio parkinga na rivi.

Obilježavanje licenciranih taxi vozila, njih 123, počinje danas i to posebnim naljepnicama kako bi nadležne inspekcije i institucije mogle lakše da sprovode kontrolu obavljanja taksi djelatnosti.

Lokalna samouprava razmatra mogućnosti uređenja statusa i svih ostalih lica čija je djelatnost vezana za putnike sa kruzera, kako bi se svima omogućila jednakost u obavljanju djelatnosti.

U cilju uvođenja reda, rasterećivanja saobaćajanih gužvi i poboljšavanja bezbjednosti đaka, od septembra, sa početkom školske godine, turistički autobusi će sa Benova biti preusmjereni na prostor bivše Autoboke i hotela Fjord.

Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora danas će takođe raspisati i tender za nabavku svjetlosne signalizacije. Sve ovo predstavlja samo prvi korak u uvođenju komunalnog reda i rješavanju saobraćajnih problema u gradu, čiji će se rezultati vidjeti u narednom periodu.

Pozivamo građane da sve sugestije i primjedbe u funkcionisanju novog sistema saobraćaja prijave lokalnoj samoupravi preko “Sistema 48”.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije