Kotor po uzoru na Beč – “Na lijepom plavom Jadranu”

“Na lijepom plavom Jadranu” naziv je koncerta klasične muzike koji je danas priređen na glavnom gradskom trgu u Kotoru u sklopu manifestacije „Od Božića Do Božića“.

U ime TO Kotor posjetioce je pozdravila direktorica Ana Nives Radović, koja se zahvalila na strpljenju obzirom na kašnjenje koncertra koji je bio uzrokovan nestankom električne energije u Starom gradu.

„Na prijedlog Ministrstva kulture CG i NTO odlučili smo se da organizujemo ovaj koncert. Prihvatili smo ideju da budemo prvi grad u Crnoj Gori koji će duh Beča, kroz projekat „Zvuci klasične muzike u turizmu“ prenijet u Crnoj Gori“ – kazala je Radović.

Ana Nives Radović – direktorica TO Kotor

Publika je uživala uz zvuke klasične muzike, Vivaldija, Štrausa, Mocarta, ali i iz crnogorskog muzičkog opusa, kompozitora Milenka Pejovića u njegovom aranžmanu, klasike prilagođene  za gusle.

Na koncertu su nastupili vedrana Kovač klavir, Milena Rajković i Milena Vuković violina, Anda Bushi viola, Lazar Bubanja violončelo, Predsrag Vujović kontrabas, Angela Mijušković flauta, Milica Milanović sopran, Dijana Floršić-Marković mezzosopran, Manja Pavićević i Ksenija Sinđić balerine, Luka Janković gusle.

Novogodišnja tombola

tombola na trgu

U sklopu manifestacije „Od Božića Do Božića“ koncertu je prethodila tradicionalna novogodišnja tombola na trgu.

tombola

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.