8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Pjesmom i kolom proslavili Dan SFRJ u Kameliji

Prigodnim programom sinoć je u Shopping centru Kamelija u Kotoru proslavljen Dan SFRJ, 29. novembar. Proslava je započela intoniranjem himne Hej Sloveni, pozdravnim govorom Marka Perkovića, Generalnog konzula NVO „Generalni Konzulat SFRJ“ iz Tivta.

Program je nastavljen mini modnom revijom, recitacijama, pričama o prošlim vremenima kako se nekada, u Titovo vrijeme živilo i slavio Dan SFRJ. Uz mnogo smijeha i u šaljivom duhu po kojem su Kotorani poznati, brojni jugonostalgičari sa oduševljenjem su dočekali pojavljivanje Jovanke Broz koja je održala prigodan govor. Pionirsku zakletvu su položili novi pioniri i pionirke kao nekada.

Žiri u sastavu drug Marko Perkovic – Generalni Konzul Konzulata SFRJ – Tivat, drug Jovica Martinovic – uvaženi Kapo i kotorski galiot, drugarica Dragana Knezevic, predsjednica MZ Stari Grad, drugarica Radmila Lazarevic – Predsjednica AFŽ Kotor i Predsjednica UO SIZA za Kulturu Kotor ( u ono lijepo vrijeme), za Drugaricu & Druga Kotora 2014. godine izabrali su drugaricu Ranku Milović i druga Mladena Živkovića. Za najboljeg pionira večeri proglašen je Mihajlo Stijepović.

Učesnici programa i brojni gosti raspoloženi i raspjevani uz pjesmu Jugoslavijo razvezli su Kozaračko kolo, shopping Centarom Kamelija koji je bio generalni sponzor ovogodišnje manifestacije.
Više pogledajte u fotogaleriji koju je pripremio naš saradnik Zoran Nikolić.

Najčitanije