11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – opozicija se dogovorila, prihvaćena ponuda SNP-a

Kotor

Opozicione partije u Kotoru – Demokrate, Demokratski Front, URA i SDP odlučile su da prihvate ponudu SNP-a da ta partija pruži podršku manjinskoj vlasti ove četiri stranke u Kotoru.

Po tom sporazumu, Demokrate će predložiti kandidata za novog kotorsog gradonačelnika, dok će DF-u pripasti mjesto predsjednika lokalnog parlamenta.

Nezvanično – Vladimir Jokić (Demokrate) kandidat za gradonačelnika, Dragica Perović (Demokratski Front) za predsjednicu parlamenta

Prihvaćen je i uslov SNP da se toj stranci obezbijedi „kontrolna uloga“ na način što će SNP dobiti predsjednika ili člana u Upravnim odborima lokalnih preduzeća i ustanova.

– Predsjednika ili člana Odbora direktora Luke Kotor AD

– Predsjednika ili člana Odbora direktora DOO Vodovod i kanalizacije Predsjednika ili člana Odbora direktora DOO Komunalno Kotor

 – Predsjednika ili člana Upravnog odbora DOO Lovanja Kotor Predsjednika ili člana Upravnog odbora Centra za kulturu “Nikola Durković”

– Predsjednika ili člana Upravnog odbora OJU Muzeji Kotor

– Predsjednika ili člana Izvršnog odbora Turističke organizacije Kotor

– Predsjednika ili člana Savjeta Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora kao i u svim budućim privrednim društvima koje bude osnivala Opština Kotor, kaže se u saopštenju.

Demokrate, DF, SDP i URA  su dogovorili i da se sa SNP-om potpiše poseban sporazum u kome će se jasno definisati programski ciljevi i prioriteti nove lokalne vlasti u Kotoru koja bi trebalo da nakon 12 godina, u tom gradu poslati DPS u opozicione klupe.

Tek nakon definisnaja i potpisivanja tog sporazuma, aktuelna opozicija će javno saopštiti imena svojih kandidata za dvije čelne funkcije u Opštini.

U saopštenju navode da ostaju otvoreni za učešće SNP–a u budućoj izvršnoj vlasti u Kotoru.

 

Najčitanije