Kotorska opozicija: SNP ucjenjuje, uslovljava…

Kotor - foto Boka News
Kotor – foto Boka News

Zajedničkim saopštenjem oglasili povodom aktuelne političke situacije u Kotoru oglasili su se Demokrata, DF-a, GP URA-e i SDP-a Kotor koje prenosimo integralno.

“Nakon što je predsjednik OO SNP Kotor zakazao sjednicu Skupštine opštine Kotor, iako su ga na jučerašnjem sastanku predstavnici opozicionih političkih subjekata, Demokrata, Demokratskog fronta, SDP i GP URA podsjetili na pravne činjenice da se najprije mora okončati Konstitutivna sjednica Skupštine izborom predsjednika, kao i da predsjedavajući nema pravo da saziva novu sjednicu Skupštine, te da bi to predstavljalo zloupotrebu pozicije predsjedavajućeg i kršenje Poslovnika i da naši predstavnici neće učestvovati u radu takve sjednice sve dok ne postignemo kompletan dogovor, radi cjelokupne crnogorske i kotorske javnosti, ukazujemo na činjenicu da je Kotor zarobljenik i žrtva pojedinaca iz lokalnog i državnog SNP-a.

Odluka o privremenom finansiranju i njeno donošenje se može odložiti i donijeti tokom januara bez ikakvih posledica po funkcionisanje lokalne uprave i bez prijetnje od uvođenja privremenih mjera, pa opravdanja i pozivi iz SNP-a da se zbog interesa građana ide u ovaj postupak ne mogu da prikriju namjeru da zajedno sa DPS-om i njihovim satelitima žele da postignu kvorum i usvajaju odluke u ovom osjetljivom političkom trenutku, kao i da se ostavi mogućnost DPS-u da nesmetano vlada naredna tri mjeseca. Kao odgovorni politički subjekti u ovoj nezakonitoj političkoj igranci SNP-a, DPS-a i njihovih satelita nećemo učestvovati!

Od 16. oktobra uveče naša četiri politička subjekta su spremna da na bazi izbornih rezultata, ravnopravno i partnerski sa SNP-om formiraju lokalnu upravu u kojoj neće participirati DPS.

Od tog dana pa do danas trpimo, radi opozicionog jedinstva i na državnom i na lokalnom nivou, ucjene, uslovljavanja i raznorazna odlaganja od strane SNP-a. Ovakvo njihovo ponašanje ukazuje na loše namjere prema našim naporima da formiramo upravu bez DPS-a, kako bi u konačnom prikrili i njihovu sveukupnu partijsku slabost, oličene kroz kontradiktorne i dijelom netačne izjave ovog političkog subjekta.

Obavještavamo javnost i rukovodstvo SNP-a da na stolu u Kotoru postoji samo jedna ponuda: da svi zajedno, bez uslovljavanja, u punom kapacitetu, u mjeri izbornog rezultata formiramo upravu bez DPS-a. Sve drugo bi predstavljalo neozbiljni eksperiment i iznevjeravanje volje više od 6 hiljada glasača u kojem nećemo učestvovati” – kaže se u saopštenju.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.