10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – opozicija bez dogovora

Kotor - foto Boka News
Kotor – foto Boka News

Na poziv kotorskog SNP-a, sinoć je održan sastanak opozicije, na kojem se razgovaralo o formiranju koalicione vlasti u tom gradu, i nakon dva sata razgovora, dogovoreno je da se pregovori nastave narednih dana.

„Pregovori će biti nastavljeni i dogovorili smo se da nema izjava za medije”, kazao je sinoć za Vikend novine predsjednik kotorskog SNP, dr Branko Ivanović.

Predstavnici SDP sinoć nijesu došli na sastanak, a ranije iz te partije saopštili da svi koji poznaju sistem lokalne samouprave znaju da je izabranim imenovanim licima u opštini Kotor prestao mandat i da samo vrše funkciju do izbora nove izvršne vlasti.

Podsjećamo, na lokalnim izborima 16. oktobra, opozicija je osvojila 17 od 33 odbornička mandata koliko broji kotorski parlament, dok DPS, SD, HGI I LP imaju ukupno 16 mandata.

Inače, kotorski SNP nije potpisao zajedničku izjavu kojom su se novoizbrani odbornici opozicije, Demokrata, DF, SDP-a i URE, 24. oktobra obavezali da neće pregovarati sa DPS-om o formiranju nove vlasti u opštini Kotor.

Skupština u ponedjeljak 7.novembra

Prva sjednica novoizabranog skupštinskog saziva biće održana u ponedjeljak 7. novembra sa početkom u 9 sati u palati Bizanti.

Za dnevni red su planirani verifikacija mandata odbornika u Skupštini opštine Kotor i Izbor predsjednika Skupštine.

Najčitanije