10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor obilježava Svjetski dan muzike

KotorArt 2015.
Kotor

Svjetski dan mizike21. jun,, biće obilježen u Kotoru, gradu koji je od davnina prepoznat kao crnogorska prijestonica kulture, koji godinama unazad baštini svjetske kulturne vrijednosti.

ŠOSMO “Vida Matjan”, kao institucija u kojoj kotorska, a i djeca iz okolnih opština stiču osnovno i srednje muzičko obrazovanje biće organizator cjelodnevnog događaja.

“Mislim da Kotorani i očekuju slavlje 21. juna. Ubijeđena sam da kotorska muzička škola stvara dobre navike, koje su izuzetno atraktivne kako za Kotorane, tako i za goste našeg grada”, kazala je Laura Jovanović, direktorica škole.

U jutarnjim časovima, na kotorskim trgovima i pjacetama čuće se izvedbe muzičkih talenata iz kotorske muzičke škole. S obzirom na to da su ovakvi spontani nastupi dio kotorske koncertne sezone, sigurni smo da će nastupi 21. juna biti kruna dotadašnjim uspješnim naporima da se lijepim notama šarmiraju svi prisutni.

U posebnom ambijentalnom prostoru, ispred Crkve sv. Tripuna, u 20, 30sati , profesori i đaci će održati svečani koncert koji će podrazumijevati klasičnu, umjetničku,  klapsku i horsku muziku.

U programu ce učestvovati : učenici i profesori muzičke škole “Vida Matjan”, klape “Bisernice Boke” i “Maris”, klapa “Vida Matjan”, Hor “Jedinstvo”, članovi Hrvatskog kulturnog društva “Tomislav” ( Nada Baldić, mješovita klapa, dječiji hor “Leptirići”)

Najčitanije