„KoTo(R) o Kotoru”

Kotor o Kotoru
Kotor o Kotoru

Dokumentarna pozorišna predstava „KoTo(R) o Kotoru”, u režiji Petra Pejakovića, biće ​izvedena po treći put u subotu 13. avgusta s početkom u 21 sat u dvorani Kulturnog centra „Nikola Đurković” u Kotoru.

Ova predstava je nastala kao dio procesnog rada reditelja Petra Pejakovića sa stanovnicima Kotora pod nazivom „Pozorište o Kotoru“. Ovaj proces je obuhvatio više od 50 radionica (od oktobra 2015. do juna 2016.) i u njima je uzelo učešće oko 60 građana/ki. Cilj je bio da se prikažu posebnosti, ali i problemi koji tište građane/ke. Predstava „KoTo(R) o Kotoru” je rezultat tog procesa. U predstavi su stanovnici/e ujedno autori i učesnici.

Ulaznice po cijeni od dva eura se prodavaju na Kamenom kiosku do 13. avgusta 2016. kao i na dan predstave na blagajni KC “Nikola Đurković” dva sata prije izvođenja. Novac od ulaznica će biti potrošen na pokrivanje troškova iznajmljivanja sale u KC Nikola Đurković i za troškove ozvučenja.

Ukoliko jako želite da vidite predstavu, a nijeste u mogućnosti da izdvojite novac za ulaznicu, javite nam se na office@expeditio.org pa ćemo vam obazbijediti besplatan ulaz. Hvala na razumijevanju.

Projekat je pokrenula NVO EXPEDITIO u saradnji sa pozorišnim rediteljem Petrom Pejakovićem, uz podršku JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor. Predstava je pripremljena u saradnji sa umjetnicima Miodragom Vargićem i Dušanom Murićem.

Dio je projekta European ARTIZEN Initiative koji se finansira kroz EU Creative Europe Programme i kroz projekat ACT4CITY – BAC Balkanski program za umjetnost i kulturu. BAC is supported by the Swiss Government through the Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC) and the European Cultural Foundation (ECF).

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.