„KoTo(R) o Kotoru”

Kotor o Kotoru
Kotor o Kotoru

Dokumentarna pozorišna predstava „KoTo(R) o Kotoru”, u režiji Petra Pejakovića, biće ​izvedena po treći put u subotu 13. avgusta s početkom u 21 sat u dvorani Kulturnog centra „Nikola Đurković” u Kotoru.

Ova predstava je nastala kao dio procesnog rada reditelja Petra Pejakovića sa stanovnicima Kotora pod nazivom „Pozorište o Kotoru“. Ovaj proces je obuhvatio više od 50 radionica (od oktobra 2015. do juna 2016.) i u njima je uzelo učešće oko 60 građana/ki. Cilj je bio da se prikažu posebnosti, ali i problemi koji tište građane/ke. Predstava „KoTo(R) o Kotoru” je rezultat tog procesa. U predstavi su stanovnici/e ujedno autori i učesnici.

Ulaznice po cijeni od dva eura se prodavaju na Kamenom kiosku do 13. avgusta 2016. kao i na dan predstave na blagajni KC “Nikola Đurković” dva sata prije izvođenja. Novac od ulaznica će biti potrošen na pokrivanje troškova iznajmljivanja sale u KC Nikola Đurković i za troškove ozvučenja.

Ukoliko jako želite da vidite predstavu, a nijeste u mogućnosti da izdvojite novac za ulaznicu, javite nam se na office@expeditio.org pa ćemo vam obazbijediti besplatan ulaz. Hvala na razumijevanju.

Projekat je pokrenula NVO EXPEDITIO u saradnji sa pozorišnim rediteljem Petrom Pejakovićem, uz podršku JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor. Predstava je pripremljena u saradnji sa umjetnicima Miodragom Vargićem i Dušanom Murićem.

Dio je projekta European ARTIZEN Initiative koji se finansira kroz EU Creative Europe Programme i kroz projekat ACT4CITY – BAC Balkanski program za umjetnost i kulturu. BAC is supported by the Swiss Government through the Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC) and the European Cultural Foundation (ECF).

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.