13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor nabavlja nova vozila i kontejnere, pogledajte kako je na zidinama…

Kotor – foto Boka News

U „Komunalnom“ d.o.o. Kotor ovogodišnja sezona protiče uz brojne radne aktivnosti, saopštavaju iz Opštine Kotor.

S obzirom da je nova lokalna uprava u ovom javnom preduzeću zatekla nepovoljne okolnosti, što se posebno odnosi na nedostatak kontejnera i činjenicu da su se u voznom parku nalazila tri vozila koja su se pokazala neispravnim, preduzete su neophodne aktivnosti da se stanje u tim segmentima poboljša.

U skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, u toku je postupak za nabavku 30 plastičnih i 225 metalnih kontejnera od 1.100 litara, procijenjene ukupne vrijednosti 100.000 eura. Javno otvaranje ponuda zakazano je za 15. septembar ove godine.

Obavljen je i postupak javne nabavke za novo teretno vozilo – autosmećar, procijenjene vrijednosti 100.000 eura.

Takođe, u toku je završna izrada tenderske dokumentacijeza nabavku novog teretnog vozila – autopodizač za Abroll kontejnere, procijenjene vrijednosti 170.000 eura.

Osim nabavke novih kontejnera i vozila, u posljednjih nekoliko mjeseci intenzivirane su radne aktivnosti kotorskih komunalaca usmjerene na održavanje čistoče i javnih zelenih površina.

U saradnji sa Komunalnim preduzećem iz Tivta, Komunalno Kotor je dva dana angažovalo auto-mašinu za pranje ulica, pa je očišćeno šetalište od apoteke na Plagentima do zgrade bivšeg odmarališta Senta, kao i područje u Starom gradu oko katedrale Svetog Tripuna, zgrade Opštine i Skupštine, ulica iza gradskog sata, kao i plato na ulazu ispred glavnih gradskih vrata.

U Risnu su obrađene 123 palme, a redovno se održavaju i zalivaju sve javne zelene površine na području opštine.

Na groblju Vrbice u Dobroti saniran je ulaz, na kojem je duže vrijeme dolazilo do izlivanja vode.

Odvoz smeća se obavlja izuzetno pojačanom dinamikom, a na pojedinim lokacijama i po tri puta dnevno, pa se ovih dana sa područja kotorske opštine dnevno dislocira oko 60 tona smeća.

Takođe, pojačane su aktivnosti „Komunalnog“ u svim manifestacijama u okviru ovogodišnjeg kulturnog ljeta, kaže se u zvaničnom saopštenju iz Opštine Kotor.

Naša stvarnost je ovakva

Danas smo zavirili na zidine, iznad Gurdića, smeće i otpad na sve strane, toliko o čistoći …

Najčitanije