12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Muzejske zbirke kao nastavno sredstvo za učenike osnovnih i srednjih škola

Photo: Boka News

OJU ,,Muzeji“ Kotor pokrenula je projekat edukativnog karaktera koji podrazumijeva korišćenje muzejskih zbirki kao nastavnog sredstva za učenike osnovnih i srednjih škola.

Kroz obrazovnu dimenziju integrativno-aktivnog pristupa, namjera je da se učenici  upoznaju sa sadržajma koje baštini OJU ,,Muzeji“ Kotor sa svojim jedinicama koje rade u sastavu: Muzej grada Perasta, Lapidarijum –crkva sv Mihaila, Multimedijalna dvorana- crkva sv Pavla i Galerija Solidarnosti.

Cilj i namjera nam je da po modelu koji je prikladan današnjem modernom vremenu ispričamo priču o vrijednostima spomeničkog naslijedja našeg kraja i usmjerimo mlade ka umjetnosti i pravim vrijednostima.

Lapidarijum – Kotor

Vjerujemo da će učenici kroz planiranu vrstu edukacije osjetiti karakter intelektualno-kulturne dimenzije što nam i jeste namjera i cilj.

Tokom ovog i sledećeg mjeseca u planu je edukacija za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Opštine Kotor a nakon toga djeca predškolskog uzrasta (za jedan dio edukacije), studenti i organizovane grupe gradjana i ostalih zainteresovanih subjekata, poručuju iz OJU Muzeji Kotor.

 

Najčitanije