16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

“KoTo(R) o Kotoru” u pariskom Panteonu

Panteon
Panteon

Centar za održivi prostorni razvoj “Expeditio” iz Kotora će u četvrtak 17. novembra na završnoj konferenciji međunarodnog projekta “Artizen” predstaviti svoje aktivnosti i rad na predstavi “KoTo(R) o Kotoru” u pariskom Panteonu, jednom od centara neoklasicizma, javlja Radio Kotor.

Parižani, diplomatski kor i, kao poseban gost, princ Nikola Petrović biće u prilici da čuju izlaganje predstavnice NVO “Expeditio” Tatjane Rajić i vide panoe koji svjedoče o građanskoj pozorišnoj inicijativi iz Kotora.

Projekat “Artizen” je finansiran iz programa “Kreativna Evropa”, a pored kotorske organizacije učesnici su “Dedal” iz Francuske, “Alt art” iz Rumunije, “Prostorož” iz Slovenije i “Idensitat” iz Španije.

“Artizen je skraćenica nastala od riječi umjetnost i građanin ili građanka, a projekat odgovara na pitanje kako kroz umjetničke i kreativne aktivnosti uključiti građane u aktivnije bavljenje gradovima. U tom kontekstu je Expeditio prije više od godinu dana započeo rad na predstavi KoTo® o Kotoru koju smo izveli četiri puta u Kotoru i jednom u Podgorici. Prezentaciju predstave i procesnog rada na njoj imali smo i prije par mjeseci u Pekingu” – rekla je Radio Kotoru Tatjana Rajić iz kotorskog Centra za održivi prostorni razvoj “Expeditio”.

Kako je kazala, predstava “KoTo® o Kotoru” finansirana je iz sredstava opredijeljenih projektima “Artizen” i “Act for city”.

Najčitanije