20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

“Kotor, Kotora, Kotoru”

“Kotor, Kotora, Kotoru” naziv je izložbe fotografija članova facebooka grupe “Kotor i mi” koja je otvorena je sinoć u Galeriji solidarnosti. Izložbu je otvorio stomatolog Jovica Latković koji je objasnio zašto naziv izložbe, “Kotor, Kotora, Kotoru”, vlastita imenica izmijenjana po prva tri padeža pokazuje ko je glavni subjekat, glavna tema, glavni junak i inspiracija ove izložbe.

,,Možda nije uobičajno da jedna facebook grupa organizuje ovakve izložbe ali ako vam kažem da je na stranicama naše grupe objavljeno oko 6.000 fotografija, jasno vam je, volimo da fotografišemo, volimo da izlažemo fotografije što je važan segment naših facebook aktivnosti.

Na kraju bih se poslužio riječima dragog mi sugrađanina Jovice Martinovića koji je rekao da se Kotor ne može voljeti sterilno. Ne možete reći: ,,Volim Kotor!” i da se na tome vaš odnos prema Kotoru završi. Svaki čovjek ima neke svoje posebne talente, neke svoje potencijale i upravo te potencijale treba aktivirati i staviti u službu ovog čudesnog grada sa svim njegovim manama i vrlinama”, kazao je Latković.

Organizaciju izložbe pomogli su Mjesna zajednica Stari grad, “Luka Kotor”, OJU “Muzeji” Kotor i kotorska Turistička organizacija.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije