3 C
Kotor

Slušaj online radio

SO Kotor – izabrani potpredsjednici, razriješen glavni administrator…

Kotor – foto Boka News

Odbornici SO Kotor na današnjem zasjedanju izabrali su potpredsjednike Opštine u narednom, četvorogodišnjem mandatu, Milivoja Miša Samardžića iz Demokratskog fronta, Branka Nedovića iz SDP-a i Ljiljanu Popović Moškov iz Građanskog pokreta URA, dok je za novu sekretarku SO imenovana diplomirana pravnica Maja Mršulja.

Usvojene je i Odluka o davanju saglasnosti na Rješenje o razrješenju Petra Abramovića funkcije glavnog administratora Opštine Kotor.

U okviru tačke Izbor i imenovanja, prihvaćeni su zaključci kojim se predlažu članovi odbora i savjeta gradskih ustanova i preduzeća čiji je Opština osnivač. Usvojen je i Zaključak Odbora za izbor i imenovanja kojim se predlaže da se za punomoćnika – predstavnika Opštine Kotor kao većinskog vlasnika, u Skupštinu AD Luka Kotor imenuje Branko Nedović. On se ovlašćuje da glasa za razrješenje dosadašnjih članova Odbora direktora – Stanislave Subotić, Dejana Uskokovića i Gorana Grbovića ukoliko imenovani u skladu sa članom 87, stav tri Statuta „Luka Kotor” AD ne podnesu ostavke.

foto Radio Kotor

Zaključkom je predviđeno i da Nedović predloži i glasa za kandidate Odbora direktora Luke Kotor AD i to: dr Branislava Dragovića, dr Branka Baća Ivanovića i kapetana Slobodana Vukasovića. U Zaključku se kaže da Nedović treba da glasa u Skupštini AD Luka Kotor u vezi sa svakom pojedinačanom tačkom dnevnog reda po uputstvima Skupštine Opštine i predsjednika Opštine koja zavisno od slučaja može biti posebno data.

U Savjetu OJU „Muzeji” Kotor će, po predlogu Odbora za izbor i imenovanja, a po odluci obornika u gradskom parlamentu biti Ognjen Vukasović, Smilja Sindik, Neđo Krivokapić, Ružica Ivanović i predstavnik Ustanove.

Članovi Savjeta Kulturnog centra biće Dušan Davidović, Dragiša Borović, Anka Krivokapić, Darko Antović i predstavnik Ustanove.

U Savjetu „Lovanje” doo biće Momčilo Bošković i Rajko Dašić, a u Odboru direktora „Vodovod i kanalizacija” DOO biće Blažo Ercegović, Branko Čađenović i Slavko Giljača.

Za članove Odbora direktora Komunalnog Kotor predloženi su Ljubenko Borović, Ivo Lazarević i Ivo Kordić. Usvojen je i Program rada SO Kotor za 2017. godinu.Odbornici su usvojili i Predlog izmjena i dopuna Programa rada Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora i Programa uređenja prostora za 2016. godinu, izvještaji o stanju uređenja prostora opštine Kotor za 2016. godinu te o radu i finansijskom poslovanju Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora za 2016. godinu kao i Predlog Programa rada i uređenja prostora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora za ovu godinu te Predlog programa uređenja prostora za 2017. godinu.

Usvojena je i Odluka o izmjeni Odluke o određivanju naknade odbornicima SO Kotor te Odluka o upotrebi sredstava stalne budžetske rezerve – pomoć u otklanjanju posledica poplava i požara te pomoć Italiji nakon zemljotresa.

Najčitanije