20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Htjeli smo da mir i tišina budu glasniji od svega što preživljavamo…

Stotnjak građana okupilo se danas u Kotoru na Glavnom gradskom trgu kako bi miranim protestom pod nazivom “Pravo na miran i siguran život u Kotoru” ukazali na probleme bezbjednosti i sigurnosti u ovom gradu. Oni su pored Stuba srama ostavljali cvijeće i maslinove grančice.

“Nije bila namjera da danas držimo bilo kakve govore, htjeli smo da mir i tišina budu glasniji od svega što preživljavamo. Sa nama danas je gradonačelnik pa ga pozivam da se obrati prisutnima”, poručio Živko Jevtović, jedan od organizatora protesta, ispred grupe građana.

“Jača poruka od onih deset minuta tišine koja je prethodila svemu ovome – iz ovog grada ne može da se pošalje. Mi danas ne šaljemo apel, mi danas ne protestvujemo, mi danas zahtijevamo i apelujemo da se zaustavi kovitlac ludila u kojem se ovaj grad zatekao. Mi danas apelujemo da se zaustave nasilje, sijanje smrti, da se zaustave zločini, da se ovome gradu vrati mir, mi danas apelujemo za život” – kazao je gradonačelnik Jokić.

Protest upozorenja – Kotor

Mi danas apelujemo da Kotor nastavi da živi. Lokalna samouprava će uraditi ono što je do nje i što je predstavljeno kao dodatni problem, poboljšati rasvjetu, pokušati da u saradnji sa MUP-om obezbijedi video nadzor grada, da se poveća i broj pripadnika policije. Danas smo na zasijedanju lokalnog parlamenta iznijeli zahtjev da se uskoro zakaže sjednica lokalnog parlamenta na koju ćemo pozvati ministra unutrašnjih poslova, direktora policije i direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost kako bi i oni predstavili svoj izvještaj i pojasnili – šta se preduzima da Kotor postane miran grad. Na kraju želim da vas pozovem da svako od vas ostavi poruku u svesci – i da na taj način ostavimo još jednu snažnu poruku” – poručio je Jokić.

Protest upozorenja – Kotor

“Ne stojimo iza toga da se grad militarizuje i da na svakog građanina Kotora dolazi po jedan policajac Problem se mora riješavati na drugi način, posredstvom drugih službi. Molim gradonačelnika da učini sve što moće da mi mirno živimo. Sa policijom i video nadzorima ne možemo biti mirni. Moraju naći drugi način. Mislim da je važno što ste danas došli i preuzeli odgovornost, da Kotor više neće biti ovakav. Ako ne bude onakav kakav mi želimo da bude, onda ćemo izaći i biti protiv vas na sljedećem skupu. Mislim da je danas gradonačelnik dao svima nama obećanje da će se u ovom gradu nešto drugačije raditi” kazala je ” – poručila je ispred organizatora Ljupka Kovačević.

Zbog održavanja mirnog protesta “Pravo na miran i siguran život u Kotoru” prekinuta je sjednica gradskog parlamenta, a potom je uslijedio nastavak rada Skupštine Opštine Kotor.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije