Kotor – Od Božića do Božića

Poster od Božića do Božića

Sada već tradicionalno, i petu godinu zaredom, NVU „Karampana“ u saradnji sa TO Kotor, a pod pokroviteljstvom Opštine Kotor organizuje niz manifestacija pod projektom „Od Božića do Božića“, u periodu od 23.12.2017.-08.01.2018.

Početak manifestacije obilježiće se velikim novogodišnjim koncertom Gradske muzike kotor u subotu 23. decembra u JU Kulturni centar “Nikola Đurković” sa početkom u 20 sati.

  • 24.12. od 10 sati, Kotorane i goste ćemo poslužiti ukusnim priganicama ispred glavnih gradskih vrata.
  • 27.12. je rezervisan za one najslađe i najmlađe, sa početkom u 10:00h ispred glavnih gradskih vrata održaće se Dječiji novogodišnji bazar, gdje će učenici vrtića i škola Kotora predstavljati svoje radove koje su pripremali sa svojim vaspitačima i nastavnicima. Istog dana u Crkvi Svetog Antuna u 19 sati koncert koji se ne smije propustiti, duo Bulatović i Nikčević pod nazivom „Balkan, Mediteran Orijent“ obilježiće na specifičan i jedinstven način ovaj datum.

Tradicionalan novogodišnji koncert učenika Muzičke škole „Vida Matjan“ održaće se u crkvi Svetog Duha sa početkom u 19 saqti 29.12. Istog datuma od 21 sat na Pjaci od muzeja zabavljaće nas poznati i priznati Amy’sHouse Tribute Band.

  • 30.12. u jutarnjim satima, tačnije u 09:30h na Glavnom gradskom trgu organizuje se velika humanitarna tombola, a kao što su naši učesnici i navikli, i ove godine pripremaju se interesantne i vrijedne nagrade za one kojima brojevi budu išli od ruke.

Novogodišnja priča nastavlja se u istom raspoloženju, tako tačno u podne posjetioci će na Trgu od Oružja moći uživati u koncertu klasične muzike „Na lijepom plavom Jadranu“.

Od Božića do Božića

Centralni događaj i velika radost za najmlađu publiku svakako je doček dječije Nove Godine, koji će biti organizovan 30.12. sa početkom u 16 sati na Trgu od Oružja. Djed Mraz i njegov vilenjak pripremaju razna iznenađenja, i veliku žurku, koja se nikako ne smije propustiti. U okviru dočeka za najmlađe predstaviće nam se hor učenika muzičke škole „Vida Matjan“ i ono što će posebno uveseliti našu najmiliju publiku je interaktivna predstava pod nazivom „Volimo se-ovo je godina ljubavi“. Naravno, kao i svake godine, nezaobilazan je dio gdje će naš dragi Djed Mraz podijeliti paketiće svoj djeci koja budu toga dana sa nama, na glavnom gradskom trgu.

Za mališane koja zbog narušenog zdravlja ne mogu doći na doček, organizovaće se dodjela paketića u 13 sati na dječijem odjeljenju Opšte bolnice Kotor, kao nastavak akcije “Bajka za nazdravlje” koja je otpočela 2015. godine u sklopu projekta.

30.decembar završavamo sa fantastičnim koncertom Massima Savića na Trgu od Oružja sa početkom u 22 sata u organizaciji JU Kulturni Centar „Nikola Đurković“.

  • 2018. godinu pozdravićemo sa najljepšim tonovima klape „Šufit“ sa početkom u 20 sati na pjaci od muzeja, 02. Januara.
  • 04.01. pozivamo sve naše sugrađane na Božićni koncert Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“ koji će se održati u Crkvi Sv. Nikole sa početkom u 18 sati.

Novogodišnja priča ove godine ima posebnu humanitarnu notu koja tangira sve naše kotorane, te ovom prilikom pozivamo građane da događaj 05.01. posjete u što većem broju. Ovo humanitarno veče posvećeno je TonćijuPraciju, kotorskom oriđinalu, gdje će sav prihod od prodaje kobasica i kuvanog vina biti namjenjen izgradnji nadgrobnog spomenika, simbolu svih kotorskih manifestacija i čovjeku koji je naš grad na mnoge načine obilježio i zadužio. Manifestaciju će pratiti talentovani i harizmatični momci iz Inspiracije Benda koje zaista vrijedi čuti. 05.01. na pjaci od Muzeja čekamo vas tačno u 20:00h.

  • Jutra 06.01. ponovo smo domaćini sa priganicama od 10 sati ispred glavnih gradskih vrata, pa vas ovom prilikom pozivamo da ih guštiramo zajedno.

Šestu organizaciju projekta od Božića do Božića završavamo 08.01. uz gastro specijalitete kotorskih domaćica na Papaladi ala Maka. Trg od Oružja u 18 sati neka bude vaš izbor za ovaj datum, a za dobar štimung pobrinuće se sjajna The Grupa, poručuju organizatori.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.