3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – „Bokeljski vremeplov“

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti obavještava da je danas počeo program „Kotorski vremeplov“ u okviru projekta „Bokeljski vremeplov“.

Ovaj multimedijalni program posvećen je gradskom životu Kotora tokom proteklih vjekova, a priprema ga i realizuje kotorska organizacija  „Che nova” uz pokroviteljstvo Opštine.

Kotorani/ke i njihovi gosti bili su u prilici da kroz dramsku igru vide smjenu straže na glavnim gradskim vratima, održavanje gradskog sata koje već sto godina obavlja porodica Homen, staru apoteku na Parilu, jednu od najstarijih u Evropi, i pripremu preparata na djelu, razgovor lavandera kod česme Karampana i rad znamenitih kotorskih slikara koji su svom gradu pronalazili inspiraciju.

Bokeljski vremeplov

Organizacija „Che nova” sljedeće subote od 10 do 12 sati u Starom gradu priprema nove događaje u okviru programa  „Kotorski vremeplov”.

Podsjetimo, pored „Bokeljskog vremeplova“ u toku je realizacija pilot projekta  „Otvoreni kulturni trgovi“ koji na scenu kotorskog Starog grada vraća građane/ke koji amaterski i akademski djeluju i kulturi.

Najčitanije