7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Berza suvenira

Suveniri
Suveniri

„Berzu suvenira” biće održana u Kotoru ispred zidina starog grada, pored gradske kafane „Dojmi” u četvrtak 2. aprila od 11 do 18 sati. Organizatori su Mjesna zajednica Stari grad Kotor i agencija „Advantage” iz Bara.

„Kotor je poznat po velikom broju suvenirnica, a u većini njih u ponudi su oni fabrički, uvezeni iz drugih zemalja, pa smo smatrali da će biti korisno da našim trgovcima predstavimo autentične suvenire koji su proizvodeni u Crnoj Gori” – kazala je predsjednica Mjesne zajednice Stari grad Dragana Knežević.

Prema njenim riječima, Berza nije prodajnog već izložbenog karaktera.

„Na štandovima će biti tridesetak izlagača, a vjerujem da će neki od suvenira privući pažnju trgovaca i naći se u gradskim suvenirnicama” – kaže Knežević. Ona se zahvalila Javnom komunalnom preduzeću koje je ustupilo štandove i Kulturnom centru „Nikola Đurković” u čijim će prostorijama Berza biti održana u slučaju loših vremenskih uslova.

Kako kažu u barskoj agenciji „Advantage” u pitanju je najznačajnija manifestacija u oblasti promocije i prodaje suvenira iz Crne Gore. „Ideja nam je da okupimo sve relevantne izrađivače i prodavce suvenira na jednom mjestu i predstavimo ukupnu aktuelnu ponudu za predstojeću turističku sezonu” – kazali su u agenciji „Advantage”- prenosi Radio Kotor.

Interesantan je podatak da unutar zidina starog Kotora rade 53 suvenirnice u toku turističke sezone…

Najčitanije