Kotor – Apel, čuvajmo grad i ukrase od vandala

Kotor
Kotor

„Apelujemo na građane i nadležne da povedu više računa o novogodišnjoj dekoraciji kako bi je ih sačuvali i nastupajuće praznike dočekali u što ljepšem ambijentu” – kaže se u saopštenju Turistička organizacija Kotor i NVU „Karampana” koji skreću pažnju javnosti na vandalizam i krađu ukrasa sa novogodišnjih jelki u Starom gradu.

Kotor
Kotor

Apel su uputili i iz Mjesne zajednice Kotor. “Tek smo počeli kićenja, građani se utrkuju ko će bolje da ukrasi svoj balkon, izlog, prozor kako bi se uljepšao grad, a vandali ukrase oštećuju ili kradu” – kazala je predsjednica Mjesne zajednice Kotor Dragana Knežević.

Podijeli

1 komentar

  1. Zaista nema smisla poništavat nečiji rad, trud, pogotovo kada su u pitanju pozitivne aktivnosti kao što su- ukrašavanje grada, ipak se svi pozitivno i mnogo ljepše osjećamo kada se na neki način oživi praznični duh. Osobe koje nemaju drugih obaveza pa iz dosade ili zabave kradu, lome i imaju tome slične aktivnosti treba da se zapitaju u kojem smjeru se razvija njihova svijest po pitanju- pozitivnih, negativnih i zanimljivih aktivnosti. Da, zanimljivi smo u tome momentu, ispali cool u društvu, baš je smiješno- polomili smo sve, a šta ćemo sa onom djecom koja su ukrasila baš tu jelku ili prozor?? Jesu li smiješne njihove suze kada shvate da njihovih ukrasa više nema i da je sav njihov trud nestao iz nečije dosade?!? Ja mislim da je to baš užasno- smješno. Mnogo je bolje kada neko dijete plače nego kada je srećno, zašto bi uopšte bilo ko bio srećan za praznike, jeste, nego šta je sa onim kada u prolazu ugledamo dijete kako se smije od srca pa kakvog god da smo raspoloženja i mi ćemo se tome nasmijati, a i koliko god da smo dobro raspoloženi kada uočimo nečije suze dio tog raspoloženja više nema. Baš je cool lomiti tuđe, kad je već tako- treba počet lomit od svoje kuće pa tako redom.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.