14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Košarkaši turnir za Međunarodni dan mladih

Herceg -Novi -foto TO HN
Herceg -Novi -foto TO HN

Povodom Međunarodnog dana mladih, Crnogorsko društvo za borbu protiv  raka (CDPR) u saradnji sa KK AS iz Herceg Novog organizuje košarkaški  turnir za kadete. Učesnici košarkaškog turnira biće ekipe iz Herceg Novog, Tivta,  Trebinja i Nikšića. Na turniru koji će se odigrati 12. avgusta na terenu OŠ  „Milan Vuković” na Savini u Herceg Novom, takmičiti će se igrači rođeni 2003.godine i  mlađi.

Generalna skupština UN usvojila je 1999. godine Rezoluciju 54/120,  kojom se prihvata preporuka Svjetske Konferencije ministara zaduženih  za omladinu i proglasila 12.avgust Međunarodnim danom mladih.

Dan mladih je zamišljen kao dan kada je pažnja usmjerena na probleme  mladih širom svijeta i kada se ukazuje na promjene koje mladi čine u  životu svoje zajednice.

Tokom ovog dana države, institucije, organizacije i aktivisti širom  svijeta skreću pažnju na problem, kulturna i pravna pitanja koja  utiču na položaj omladine, učenika i studenata u društvu.

Pored proslave i obilježavanja Dana mladih, ovo takođe predstavlja  jedan od načina na koji se borimo da djeca uz zdrave stilove života i  sport budu zdrava i aktivna, a ne misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti. Stoga košarkaški  turnir predstavlja samo jednu od naših stalnih aktivnost u borbi protiv  pušenja, kao jednog od glavnih uzroka nastanka kancera.

Prethodni članak
Sledeći članak

Najčitanije