20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Konvencija GP URA Kotor – Ljiljana Popović Moškov predsjednica

Na Drugoj lokalnoj konvenciji OO GP URA Kotor koja je održana u subotu u sali kina Boka, kao jedina kandidatkinja, za predsjednicu je ponovo, jednoglasno, izabrana Ljiljana Popović Moškov, na četvorogodišnji mandat.

Za potpredsjednike OO URA Kotor izabrani su Janko Milutin i Mladen Živković.

Za članove OO GP URA Kotor izabarni su : Adela Barba, Predrag Janković, Milan Đaković, Jelena Vukasović, Sandra Marković, Labud Mihović, Aleksandar Mistović, Kristijan Đuranović, Nikša Ševaljević, Smiljka Grgurević i Nebojša Ševaljević.

“Zadovoljstvo mi je djelovati u društvu stručnih i samosvjesnih ljudi, čiste političke prošlosti, hrabrih ljudi koji ne pate od autoriteta i koji su uvjek spremni da iskažu svoje stavove. Čast mi je da budem u društvu nesebičnih ljudi, onih koji svojim konkretnim i nesebičnim radom pomjeraju granice i doprinose promjenama u društvu. Nastup koji njeguje URA nije agresivan i kalkulantski, na naše građene nikada nismo niti ćemo gledati kao na glas za vrijeme izbora. Naša misija je osloboditi građane svih manipulacija, svih vidova predrasuda, demagogija, provokacija ucjena i propagande. Naš cilj će uvjek biti slobodan građanin koji razmišlja svojom glavom i izbor donosi sopstvenom voljom. Svjesni smo da smo izabrali teži i duži put, ali ćemo na njemu istrajati.

Cilj je bio ne prokockati  šansu i povjerenje koje su nam građani dali kao i ostaloj opoziciji da napravimo promjenu u Kotoru , da učinimo grad za život po mjeri čovjeka, a ne profita i da se borimo da se odluke o Kotoru donose u Kotoru a ne u drugim centrima”, kazala je Popović Moškov.

URA Kotor

Predsjednik građanskog odbora URA Dritan Abazović poručio je:

“Znam da se svakodnevno susrećete sa opstrukcijama. Dok se ne promjeni centralna vlast sve lokalne vlasti mogu da se promjene i sve će biti u problemu. Sigurno da ćemo postići svoje ciljeve do narednih izbora pa kad god oni bili. Ali, u nedemokratskim zemljama vlast se ne može mjenjati samo kroz izbore, što se pokazalo i u ovom slučaju, i to ne znači da treba da gubimo nadu. To ne znači da ne trebamo biti još borbeniji za ono što je idejni sukob. Idejni sukob u kvalitetima programa, kvalitetima ljudi, načinu na koji se on postiže kroz dijalog, toleranciju, kroz građansko društvo, kroz partnerstvo sa svim ljudima. Ne možemo da vodimo partikularne i sebične politike. Pokret URA to nikada nije radio. Ponosan sam na ljude koji su se u Kotoru zajedno sa drugim kolegama suočavali sa raznim stvarima. Ponosan sam na ljude u Budvi i Herceg Novom. To je model koji je pokazao da možemo da funkcionišemo. Naše razlike su mnogo manje nego što mi mislim. One su proizvod kontaminacije, prije svega medijske, a onda i političke, koja je na sceni. Mi svi suštinski djelimo iste problem. Ako nema parkinga u Kotoru, onda ga nema za nikoga, ako ima namještenih tendera onda je diskriminacija za sve. Protiv takvih stvari se moramo boriti…“ – zaključio je Abazović

Lokalnoj konvenciji u Kotoru prisustvovali su predstavnici brojnih partija, kao i poslanik u Skupštini Crne Gore Nedjeljko Rudović i izvršni direktor URE Zoran Mikić.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije