Konkurs za izgled „Promenade hotela“ – Prvog na Luštici

MORT i „Luštica Development“ raspisali konkurs za arhitektonsko-urbanističkog riješenja prvog hotela na Luštici

Lustica Bay Marina
Lustica Bay Marina

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) u saradnji sa tivatskom kompanijom „Luštica Deevelopment“ raspisalo je danas „međunarodni pozivni projektni jednostepeni nenanonimni konkurs“ za izbor arhitektonsko-urbanističkog riješenja prvog od ukupno sedam hotela koji će se graditi u sklopu novog turističkog grada Luštica Bay u Tivtu.

Riječ je o tzv. „Promenade hotelu“ ranga minimum 4 zvjezdice, a koji će se graditi u zahvatu DUP-a ,,Donji Radovici-Centar”.

“Cilj Konkursa je izbor najboljeg i najcjelishodnijeg idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja koje će svojim primijenjenim rješenjima na najefikasniji način valorizovati ukupni potencijal prostora i turističkog naselja kao cjeline, ostvariti skladnu arhitektonsku formu sa kvalitetno definisanom funkcijom, obezbjediti efikasnu funkcionalnu organizaciju u skladu sa namjenom i obezbjediti gostoljubiv proizvod u skladu sa standardima i pozicijom objekta, na kvalitetan način uvažiti i nadgraditi postojeći arhitektonski i pejzažni konteks, te obezbjediti održivi pristup u dizajnu.”- navedeno je na portalu MORT-a.

Konkurs traje do 2.juna u 12 časova do kada se dostavljaju radovi na adresu MORT-a u Podgorici, a žiri će svoj dio posao obaviti do 7.juna.

Prvorangirano riješenje biće nagrađeno sa 15 hiljada, drugo sa 12 hiljada, a trećerangirano riješenje sa 10 hiljada eura, dok je iznos od 8 hiljada eura opredijeljen za otkup drugih interesantnih radova.

Žiri koji će birati najbolje radove čine predsjednik Predrag Jelušić (direktor Direktorata za turizam u MORT-u) i predstavnica tog ministarstva Sanja Lješković Mitrović,,Hani Ayad iz “Orascom Development Holdinga”, Omar Farid iz “Luštice Development” i Perry Brown, predstavnik firme WATG.

IzvorS. L.
Podijeli

1 komentar

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.