15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Konjima preko Vrmca

Ždrebe koje je došlo na svijet na Vrmcu
Ždrebe koje je došlo na svijet na Vrmcu

Na brdu Vrmac iznad Tivta budvanska firma „Galloper“ otvorila je školu jahanja za djecu i odrasle. U predivnom ambijentu netaknute prirode brda koje će uskoro biti proglašeno za zaštićeni park prirode, posjetiocima je na raspolaganju šest grla koje je „Galloper“ doveo iz Kolašina. Njima se prije sedam dana pridružila i prinova – mali ždrebac kojeg je majka-kobila donijela na svijet upravo na Vrmcu, u štalama koje su improvizovovane u nekadašnjim napuštenim vojnim i objektima kotorske „Jugooceanije“, u blizini stare austro-garske tvrđave For Vrmac.

Početna obuka u jahanju za djecu u trajanju od 11 časova košta 60 eura, a gostima su na raspolaganju i ture jahanja po dvadesetak kilometara uređenih pješačkih staza po Vrmcu, sa većine kojih se pruža predivan pogled na Tivatski i Kotorski zaliv.

Vrmac je poznat i kao vazdušna banja, pa je dovođenjem na ovo brdo male ergele firme „Galloper“, turistička ponuda zaleđa Tivta postala još atraktivnija i zanimljivija, prvenstveno za strane turiste koji vole jahanje i takvu vrstu aktivnog odmora u netaknutoj prirodi.

Sa Vrmca
Sa Vrmca

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije