13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Kongres posvećen prevenciji i odlaganju starenja

Štilet sa predsjednikom EADV dr Lukom Baradonijem

Društvo dermatologa Crne Gore domaćin je i organizator II Antiaging kongresa Crne Gore koji će sutra početi u hotelu „Mediteran“ u Bečićima.

Četvorodnevni naučni skup posvećen tehnikama prevencije i odlaganja starenja, okupiće oko 250 učesnika iz Crne Gore i zemalja regiona Zapadnog Balkana. Prema riječima predsjednika Društva dermatologa Crne Gore, dr Predraga Štileta, na skupu u Budvi učešće će uzeti i mnogi poznati strani stručnjaci kiz Austrije, Velike Britanije, Dubaija i još nekih država, a koji su upravo učestvovali na velikoj međunarodnoj antiaging konferenciji održanoj u Monte Karlu.

„Namjera nam je bila da u Crnu Goru dovedemo poznate međunarodne predavače i stručnjake  iz ove oblasti koja ima sve više poklonika u svjetskoj zdravstvenoj nauci i industriji. Želimo da ono što se u  Crnoj Gori već radi na temu antiaging-a, uvedemo u legalne tokove i našim i kolegama u zemljama regiona, prenesemo najnovija svjetska iskustva i tehnologije“- istakao je dr Štilet dodajući da u prevenciji starenja i plastičnoj hirurgiji „više glavnu ulogu ne igra skalpel, nego igla ili kanila“.

On je dodao da Crna Gora ima izvanredan potencijal u oblasti kongresnog i zdravstvenog turizma što dokazuje i činjenica da će naša država u junu naredne godine biti domaćin proljećnog samita ugledne međunarodne medicinske asocijacije – Evropske Akademije za dermatologiju i venerologiju (EADV), a koji će u Crnu Goru dovesti između 2,5 i 3 hiljade ljudi iz svih država Evrope.

Flora Art

 

Izvor:S. L.

Najčitanije