17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncertom „Music Forces United“ završeni šesnaesti Don Brankovi dani muzike i KotorArt

Koncertom „Music Forces United“, u okviru šesnaestih KotorArt Don Brankovih dana muzike publici su se u nedjelju predstavila dvojica džez pijanista – Vasil Hadžimanov iz Srbije i Matija Dedić iz Hrvatske i dva zlatna vokala, proslavljene dive zabavne i džez muzike „ex-yu“ prostora, Bisera Veletanlić i Gabi Novak.

Hadžimanov i Dedić su publici svirali autorske kompozicije, i solo i u duetu, dok su Gabi i Bisera izvele po pet pjesama, uglavnom kompozicije Arsena Dedića i Kornelija Kovača.

Gabi i Bisera, sinonimi zabavne muzike i džeza tog perioda, sinoć su u Kotoru oživjele zlatne šezdesete prošlog vijeka. Uz klavirsku pratnju najboljih džez pijanista regiona, Vasila i Matije, Gabi je pored ostalog emotivno otpjevala „Pamtim samo sretne dane“, a na bis je izvela „Vino i gitare“. Bisera je publiku podsjetila na to kakav je vokal izvedbama pjesama „My funny Valentine“, „Zlatni dan“ a nakon dugog aplauza publike, na bis je izvela „Milo moje“. Publika je ustala na noge i dugo aplauzom pozdravljala umjetnike.

Ovim koncertom su završeni šesnaesti Don Brankovi dani muzike, kao i program KotorArta u cjelini. Deveti međunarodni festival KotorArt održan je od 30.juna do 13.avgusta, pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i uz podršku brojnih sponzora.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije