15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncertom Gradske muzike počela manifestacija “Od Božića do Božića”

Novogodišnjim koncertom Gradske muzike Kotor, koji je održan sinoć u velikoj sali Kulturnog centra “Nikola Đurkovic” zvanično je otpočeo praznični program “Od Božića do Božića” u Kotoru.

U prepunoj sali posjetioce i poštovaoce Gradske muzike Kotor pozdravio je direktor TO Mirza Krcić koji je izrazio nadu da će svi zajedno uživati u koncertu kao i kroz manifestaciju “Od Božića do Božića” narednih dana.

„Manifestaciju otvaramo koncertom institucije koja je stara 172 godine, a time je i obaveza da sačuvamo našu Gradsku muziku. Mnoge manifestacije su se ovde rodile pa su nam ih uzeli, vjerujem da ovu neće. Mnogo toga su nam uzeli ali pločnike i zidine grada neće moći…“ – poručio je Krcić.

Koncert i manifestaciju otvorio je predsjednik Opštine Kotor, dr. Aleksandar Stjepčević.

„Turistička organizacija Kotora pripremila je manifestaciju sa simboličnim nazivom „Od Božića do Božića“ koja će se odvijati od večeras do 8. januara. Svakog dana u ovom periodu predviđeni su koncerti, i brojni drugi događaji, uz koje ćemo ispratiti staru i dočekati Novu 2015. godinu.

Dragi moji Kotorani, Želim da u prijatnom raspoloženju proslavite predstojeće praznične dane, te da vam Nova 2015. godina donese dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i mnogo uspjeha. Sa tim željama proglašavam otvorenom manifestaciju „Od Božića do Božića“ – kazao je Stjepćević.

Pod dirigentskom palicom Daria Krivokapića, kotorska gradska muzika priredila je predivan muzički ugođaj izvođenjem Carmine Burana, La Palome, Pink Pantera, Final Countdown, Tuski marš, Hot Stuff, Radetskim maršom i drugim popularnim numerama.

Kao gosti nastupili su ženska klapa “Incanto”, kvartet flauta „Talija“ i hor Niže muzičke škole „Vida Matjan“ iz Kotora.

Na kraju koncerta brojnim posjetiocima, muzičarima iz Tivta, Budve i Đenovića kao i članovima Simfoniskog i Vojnog orkestra, zahvalio se kapelnik Dario Krivokapić, koji je čestitao predstojeće praznike.

Koncert je završen kolom Svetog Tripuna zaštinika Kotora.

Organizatori manifestacije od “Od Božića do Božića” su NVO “Karampana” i Turistička organizacija Kotor.

 

 

 

Najčitanije