7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncertom Borisa Kraljevića zatvaraju se Dani muzike

Boris Kraljević

Tradicionalnim koncertom proslavljenog crnogorskog pijaniste, Novljanina Borisa Kraljevića, umjetničkog direktora festivala, večeras (četvrtak, 20.jul 2017.) biće svečano zatvoren 34.Međunarodni festival  ,,Dani muzike” u Herceg Novom.

Na koncertnom podijumu dvorane ,,Park” sa početkom u 21:30 sati izvođena djela Bele Bartoka, rumunskih narodnih igara i klavirskog kvinteta u c-duru, gudačke dionice će izvesti članovi internacionalnog ansambla ,,Ars Longa”, violinisti Nikola Pančić i Mladen Drenić, violista Alberto Castiljo i violončelista Filip Tomić.

Umjetniči direktor manifestacije, pijanista Boris Kraljević i izvršni direktor ,,Dana muzike” Milan Stevanović su inicirali akciju za kupovinu novog koncertnog klavira, neophodnog za dalji razvoj ,,Dana muzike” i kulture u gradu pod Orjenom i i donirali cjelokupne honorare za nastup na koncertu, kao i umjetničko i organizaciono rukovođenje ovogodišnjim Festivalom.

Odricanjem od cjelokupnog honorara i donacijom od 1.000 eura za nabavku novog instrumenta za hercegnovsku manifestaciju i grad Herceg Novi, podršku akciji je dala sopranistkinja Sung Hi Park iz Južne Koreje, a crnogorski umjetnici, violinista Vujadin Krivokapić, pijanisti Ana Mihaljević i Bojan Martinović, češki pijanista Ivo Kahanek, singapurski bariton Martin Ng, kao i flautistkinje iz Srbije Anđela Bratić i Marija Đurđević-Ilić su doniranjem dijela honorara podržali ovu inicijativu.

Pokrovitelji ,,Dana muzike” su Opština Herceg Novi, Ministarstvo kulture, sponzor Hunguest Hotel Sun Resort, a producent JUK Herceg fest.

 

Najčitanije