7 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncerti, pučke fešte i gastronomski doživljaji za posjetioce Tivta

Sa pressa TOT
Sa pressa TOT

Za pet mjeseci ove godine u Tivtu je naplaćeno 110.826 eura boravišne takse što je 47 odsto od ukupno za cijelu prošlu godinu naplaćenog iznosa – saopšteno je danas na radnom dorulku koju je Turistička organizacija Tivat priredila za novinare.

„Zadovoljni smo naplatom boravišne takse, jer smo uspjeli naplatiti ukupan iznos duga HTP „Mimoza“  i hotela „Magnolija“ po tom osnovu, pa u špic sezone ulazimo relaksirano sa stanovišta finasija jer znamo da ćemo uspjeti da isfinasiramo sve planirane aktivnosti.“- kazala je izvršna direktorica TOT-a Bernarda Moškov. Prema njenim riječima, za pet mjeseci naplaćeno je i 28.880 eura turoistčke takse koju plaćaju vlasnici vikendica, te 19.448 eura članskog doprinosa TOT-u. Istakla je da su već otvoreni svi tuirističko-informativni biroi na području Tivatske rivijere koji će od ponedjeljka, krenuti i sa radom u drugoj smjeni. Još uvijek je kaže, neriješena naplata boravišne takse od nautičkih turista zato što nedovoljno striktni propisi jahtašima praktično omogućavaju da izbjegnu naplatu te dadžbine, a na graničnom prelazu u Porto Montenegru gdje tivatska ispostava Lučke kapetanije Kotor obavlja proceduru izdavanja vinjeta i dozvola za slobodan saobraćaj jahtama koje prelaze državnu granicu, nema prostornih mogućnosti za rad činovnika TOT-a koji bi na licu mjesta nautičarima naplaćivao boravišnu taksu.

Savjetnica za medije u TOT-u Tamara Krstović sumirala je obimnu promotivnu kampanju koje je ta organizacija u proteklom peridou sprovela u stranim i medijima zemalja regiona posebno istakavši nedavni boravak u Tivtu najpoznatije srpske turističke blogerke Ivane Dukčević koja je bila impresionirana viđenim i doživljenim u najmanjoj bokeljskoj opštini. Krstović je najavila i niz predstojećih emisija o Tivtu i reklamnih kampanja na lokalnim televizijama i portalima u Srbiji, Crnoj Gori i BiH kao i studijsku posjetu tom gradu ekipe od 15 novinara iz Srbije iz medijske kuće „Top One“.

Viši saradnik za organizaciju manifestacija u TOT-u Milorad Karadžić predstavio je bogat program “Tivatskih ljetnjih fešti” koje će se odvijati kroz tri segmenta: pučke svečanosti, gastro manifestaciju „Ljeto dobrog ukusa“ i brojne koncerte regionalnih zvijezda.

Sa pressa TOT
Sa pressa TOT

“Nakon sutrašnjeg gastro-šoua “Pjata žućenice” koji se odvija u okviru “Žućenica festa”, počinjemo “Tivatske ljetnje fešte” 22.juna, spektakularnim koncertom hrvatske pod dive Josipe Lisac na gradskoj rivi Pine. Do kraja ljeta, koncerta u Tivtu održaće i Neno Belan, sastavi “Zemlja gruva”, “Zoster”, “Partibrejkersi” i “Mostar Sevdah Reunion”, a nastupiće i Goran Vukošić, MVP i Bane Lalić, te mladi tivatski bendovi u noći nazvanoj “Tivat U Rock `n` Roll“. Posebna atrakcija biće prvi međunarodni Festival uličnih performera koji će se održati od 28. do 30.jula, kada će tivatske ulice, trgovi, ponte i pjacete biti pozornice za muzičare, plesače, pozorišne ansamble iz svih zemalja regiona, ali i iz Turske, Indonezije, Italije…“- kazao je Karadžić dodajući da se nastavlja oprobanim konceptom izuzetno popularnih gastro-zabavnih manifestacija „Ljeto dobrog ukusa“, te nizom događaja poput sajma „Bokeška maslina“, sajmova vina, starih zanata, suvenira i tradicionalnih proizvoda, i pučkih zabava poput „Fešte od rogača“ , „Bočarske Olimpijade“ i „Lastovske fešte“, dok će na plažama Movida i Ponta Seljanovo biti organizovane dnevne žurke sa DJ-evima.

TO Tivat „Udahnimo“
TO Tivat

Karadžić je najavio da će ove godine tardicionalna anketa turista početi 1.jula i njome će biti obihvaćeno oko 1.200 posjetilaca najmanjeg bokejljskog grada. Novina je što će anketari umjesto papirnih  anketnih listića, nositi tablet-računare koji su uvezani u informacioni sistem TOT-a pa će se rezulati ankete u realnom vremenu prenositi u centralu i biti dostupni zainteresovanima u svakom trenutku, umjesto da se čeka septembar i sumiranje i obrada prikupljenih anketnih listića.

U Tivtu 2.382 gosta

U svim vidovima smještaja na Tivatskoj rivijeri odmaraju se ukupno 2.382 zvanično prijavljena gosta – saoštila je Turistička organizacija.

Ukupan broj turista od kojih su samo njih 64 iz Crne Gore, a sve ostalo su stranci, za 17 odsto je veći nego u isto vrijeme prošle godine.

U hotelima je smješteno 516 turista, 1.829 gostiju koristi usluge izdavalaca privatnoh smještaja, dok 37 podsjetilaca boravi u odmaralištima.

Izvor:S. L.

Najčitanije