Koncert Kaliopi, pa Lastovska fešta

Nastavljaju se bogata dešavanja za turiste u Tivtu

Lastovska fešta 2015.

Koncertom poznate makedonske pjevačice Kaliopi Bukle koji će biti održan u petak 4.avgusta na gradskoj rivi Pine sa početkom u 22 sata, nastavlja se niz raznovrsnh događaja koji se u Tivtu priređuju u ciju animacije brojnih turista koji trenutno borave na ovdašnjoj rivijeri.

Jedan od najboljih ženskih vokala balkanske muzičke scene, prepoznatljiva po svom specifičnom glasu, Kaliopi će večeras publici u Tivtu pjevati neke od hitova sa kojim je stekla slavu još u bivšoj SFRJ poput numere “Bato”, ili novijih “Oboi me”, “Mesečina”,  “Na pat do Makedonija”….. Koncert Kaliopi priređuje Turistička organizacija Tivat.

Po drevnom običaju, prve subote mjeseca avgusta, tokom predstojećeg vikenda subota 5.avgust će biti priređena tradicionalna “Lastovska fešta”. Tu kulturno-zabavnu manifestaciju koja traje već 43 godine, u subotu 5.avgusta sa početkom u 21 sat u Gornjoj Lastvi, organizuje tamošnje Kulturno-zavičajno društvo “Napredak”. Na vidikovcu ispred crkve Svete Marije fešta počinje postrojavanjem i smotrom Odreda Bokeljske mornarice iz Tivta, čiji je pripadnici u odorama, potom odigrati i tradicionalno kolo ovog više od 12 vjekova starog memorijalnog udruženja bokeljskih pomoraca.

Lastovska fešta

Bokeljska mornarica nastupiće uz muzičku pratnju Glazbeno-provjetnog društva “Tivat” koje će potom održati i kraći promenadni koncert. U nastavku fešte u Gornoj Lastvi čiji su ovogodišnji sponzori Dubrovačko-neretvanska županija i Turistička organizacija Tivat, uslijediće muzika za zabavu i ples sa  nastupom “Jessy band-a” iz Splita i bogata ugostiteljska ponuda.

2 Komentari

  1. ma prelijepo…e bome BALAT će se BOKESKO KOLO…a deboto će se uz oličnu GLAZBU moći alavija uživati do ranih ura uz olične delicije IZGUSKE..koje parićaju zna se koji…srdačno đurica nikolić-amsterdam.

  2. e..bo..a što se tiče te KALIOPI to će deboto biti pravi ugođaj..slušao sam je ona kanta kao bog…e još da je pustu muku TOŠE PROESKI na životu…bio bi spektakal alavija….ma i ovako će biti stimano-živjeli-đurica.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.