Koncert italijanskog orkestra „FVG Mitteleuropa”

Orchestra Mitteleuropea
Orchestra Mitteleuropea

U organizaciji Ambasade i Instituta za kulturu Republike Italije, a uz podršku i saradnju JUK Herceg fest, italijanski orkestar „FVG Mitteleuropa” regije Friuli Venecija Đulija će po treći put nastupati u Crnoj Gori, u okviru turneje po zemljama jugoistične Evrope.

Koncert će se održati u nedjelju, 27. novembra u Herceg – Novom, dvorana Park, sa početkom u 20 sati.

Cijena ulaznice je tri eura.

Simfonijski orkestar “FVG Mitteleuropa” nastao je uz podršku italijanske regije Friuli Venecija Đulija, kako bi predstavili muzičke talente ovog područja ali i iskusne muzičare, mlade pedagoge i članove orkestra koji su diplomirali na tamošnjim konzervatorijumima Tartini u Trstu i Tomadini u Udinama.

Orkestar “Mitteleuropa” njeguje evropsku umjetničku tradiciju izvodeći raznovrstan repertoar koji obuhvata kompozicije raznih perioda, od klasične simfonijske i kamerne muzike, preko opera, operetta i mjuzikla, pa sve do scenske i savremene muzike. Nastupajući u mnogobrojnim dvoranama širom svijeta, orkestar je sarađivao sa eminentnim svjetskim muzičarima kao što su:  Sergeij Krilov, Ramin Bahrami, Roberto Fabbriciani, Michele Campanella, Bruno Giuranna, Louis Lortie, Alexander Lonquich, Alena Baeva, Pepe Romero, Lilya Zilberstein, Roberto Cominati, Giovanni Sollima, Yeon Ju Jeong, Jaroslaw Nadrzycki, Marianna Vasileva, Marija Špengler. Orkestrom su, tokom godina, dirigovali renomirani dirigenti kao što su: Niksa Bareza, Pascal Rophé, Tiziano Severini, Dmitri Jurowski, Aldo Ceccato, Muhai Tang, Oliver von Dohnányi, Krzysztof Penderecki, Luis Bacalov, Giampaolo Bisanti, Pietari Inkinen, John Axelrod, Ola Rudner, Emilio Pomarico, Vram Tchiftchian.

Pod palicom italijanskog dirigenta Pakori Đovanija, solisti će biti Francoise De Clossey na klaviru i Mauro Maur, truba. Imaćemo priliku da uživamo u programu koji će se sastojati od poznatih kompozicija koje su napisali čuveni italijanski kompozitori Enio Morikone, Nino Rota i Pjero Pićoni, poručuju iz Herceg festa

 

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.