Komunalno Tivat postavilo stražara na Grabovcu

Problem nelegalnog odlaganja smeća na starij deponiji u Krtolima

Komunalno preduzeće Tivat prije dva dana postavilo je stalnu stražarsku službu na ulazu na bivšu gradsku deponiju smeća na Grabovcu u Krtolima, kao bi se spriječilo nelegalno odlaganje otpada na toj lokaciji.

Prema riječima direktora Vlada Đukića, uskoro će ovdje biti postavljena i stražarska kućica i instaliran video nadzor jer su nesavjesni pojedinici i firme do sada u nekoliko navrata razbijali katanac na rampi i na Grabovcu u posjlednjih nekoliko mjeseci nelegalno odložili nekoliko stotina kubika raznog optpada.

Na ovaj problem upozorila je Mjesna zajednica Krtoli čiji predsjednik Ivan Starčević ističe da je nekadašnje smetlište Grabovac zvanično zatvoreno riješenjem resornog ministarstva još 2003. godine, ali da u međuvremenu nikada nije sprovedena njegova planirana propisna sanacija koja je predviđala prekrivanje dpeonije slojem gline i humusa i ozelenjavanje ovog prostora.

Mještani Krtola proteklih su godina „džentlmenskim dogovorom“ dozvolili Opštini i Komunalnom preduzeću Tivat da na Grabovcu odlažu zeleni otpad i zemlju od građevinskih iskopa čime je deponija djelimično sanirana, ali se u proteklom peridu to počelo zloupotrebljavati od starne raznih drugih subjekata koji su na Grabovac opet počeli donositio razno smeće i otpad. Bivša deponija je proteklih mjeseci često i nelegalno paljenja pa su  se odavde stalno širili dim i neprijatni mirisi. Starčević je pohvalio reakciju Komunalne policije Gopštine Tivat oja je po prijavi mještana u nekoliko navrata izlatiza na teren i sačinjavala zapisnike, ali je i apelovao na odlučniju akciju nadležđih u Opštini da se spriječi ponovno pravljenje nelegalnog odlagališta smeća na Grabovcu.

IzvorS.L
Podijeli

1 komentar

  1. E brao…ma na Lovanju kud prolazi kad ide doma ovi novi sveznajući i adatani direktor JKP-ueleraja ,pud kuće će se šporkavat…nabacivat…ubacivat..izbacivat…iskrcavat i za Nišić akužavat…pa ste tu mogli stavit stražu,a ne slatkoriječit sa Starčevićem…Ama viđi on i oni šotobracani novi naćelnik komunjalne polucije,su nerazdvojivi…još im za figuru fali ona te je prije bila,a te sada piše skicu za dodjelu ovijeh sramotnijeh stanova…More bit da oni dobro znau za Grabovac kada su ga u noćne patrole obilazili,prije dok je naćelnik bio suvozač….aaa….ma jes…nemote mislit da ljudi i prije nisu oko šporkece rabotali…

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.