Komnenović: Mi se ne bavimo politikom

NVO Matica Boke ograđuje se od postupka dijela svojih članova iz Herceg Novog

Photo: Boka News

Matica Boke kao nevladino, nadnacionalno i nadstranačko udruženje ograđuje se od svih aktivnosti nove građanske liste koja je najavila svoje učešće na predstojećim izborima u Herceg Novom – saopštio je danas Upravni odbor te NVO.

Prema nezvaničnim informacijama, dio članstva te NVO blizak predsjedniku Skupštine Matice Boke, advokatu Draganu Lepetiću, namjerava da na lokalne izbore 7.maja u Herceg Novom izađe kao građanska lista, koristeći simbole Martice Boke, ali i djelove njenog programa.

“Shodno zaključcima sjednice UO Matice Boke održane 4.marta ove godine, korišćenje simbola i platforme rada Matice Boke u stvaranju novih političkih grupacija je gruba zloupotreba i pokušaj devalviranja ugleda koji ova NVO uživa u Boki i van nje. Poznato je da se Matica Boke još na početku svog rada opredijelila za borbu očuvanja tradicionalnih vrijednosti Boke i načina života Bokelja kroz građanski aktivizam i ogradila od politike. Naši članovi pripadaju brojnim strankama koji učestvuju u političkom životu gradova Boke, a Matica Boke baštini konstruktivnu saradnju sa svim parlamentarnim strankama što je rezultiralo uspjesima u borbi protiv donošenja više zakona koji ugrožavaju pravo privatne svojine, građanska prava i slobode”- saopštio je  predsjednik UO te NVO Željko Komnenović.

On je istakao da  “jasni i konkretni rezultati, ugled i sve veća popularnost Matice Boke obavezuju nas da sačuvamo izvornu ideju Matice Boke i njenih sedam podružnica i ne dozvolimo da se to zloupotrebljava za račun političkih ambicija pojedinaca i grupa.”

“Matica Boke ne može i ne želi zabraniti politički rad svojih članova, ali želimo istaći da je nedopustivo da bilo ko mimo znanja organa upravljanja i suprotno Statutu Matice Boke pokušava da iskoristi naše članstvo, platformu, grb i ideje za svoje političke ciljeve”- naglasio je Komenović podsječajući da je grb te NVO njeno autohtono obilježje “koje u osnovi ima Lavarum drevnog Miholjskog Zbora na štitu i njegovo korišćenje od strane drugih organizacija podliježe zaštiti prava.”

“Svim političkim subjektima koji nastupaju na lokalnim izborima u Herceg Novom želimo puno uspjeha, a posebno onima kojima je u prvom planu odbrana Boke od centralizacije i devastacije njenog životnog prostora. Kao novi pokušaj ugrožavanja Boke, Matica Boke vidi inicijativu za ukidanje osnovnih sudova u Boki i povodom toga najavljujemo širu akciju o čemu će javnost uskoro biti obaviještena”- zaključuje se u saopštenju UO te NVO koje potpisuje Komnenović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.