9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Kolinda Grabar Kitarović u Boki Kotorskoj po glasove

Kandidatkinja HDZ-a, za hrvatsku predsjednicu Kolinda Grabar-Kitarović danas se u Tivtu sastala sa predstavnicima Hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori i Kotorskim biskupom Ilijom Janjićem.

Kolindu Grabar – Kitarović (HDZ), ispred Doma kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi dočekao je biskup mons. Ilija Janjić i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, uz priganice i rakiju.

Domaćini skupa iz Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, nisu dopustili novinarima da prate sastanak, a tu privilegiju jedino je imao Radi Dux.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Hrvatskih udruga u Crnoj Gori, Mirko Vičević predsjednik HGD iz Kotora, Vladimir Marvučić predsjednik NVO „Sveti Jeronim“ Bar, Adrijan Vuksanović predsjednik NVO „Dux Croatorum“, članovi izbornog stožera Grabar-Kitarović, Dubrovačko – nertvanski župan Nikola Dobroslavić.

Nakon sastanka novinarima se obratila, kandidatkinja za hrvatsku predsjednicu Kolinda Grabar-Kitarović.

„Razlog mog dolaska nije ubiranje glasova već pokazati da ću kao Predsjednica Republike Hrvatske posebno brinuti o hrvatima izvan domovine i da smo mi svi dio jednog naroda bez obzira gdje živjeli.

Kada je riječ o izborima računam na glasove hrvatskih državljana. Mi kao Republika Hrvatska imamo ustavnu obvezu, a kao predsjednica posebno ću se brinuti o hrvatima izvan domovine.

Moji domaćini predstavnici Hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori skrenuli su mi pažnju na problem asimilacije. Moramo pomoći da se potiče osjećaj nacionalnog ponosa, samosvijesti, riješavanje problema prostora gdje da se sastaju Hrvati u Kotoru, riješavanje materijalnih problema.

Program koji predstavljam jeste veoma realan utemeljen na stvarnom životu, vjerujem da ću dobiti njihove glasove.

U svojem programu posebno ističem pitanje hrvata izvan domovine, što je predpostavka i za glasove sa ovih prostora“ – kazala je Grabar Kitarović.

Predsjednički izbori u Hrvatskoj održaće se 28. decembra, a kandidati za novog šefa države su aktuelni predsjednsik Ivo Josipović (SDP), Kolinda Grabar-Kitarović (HDZ), Milan Kujundžić (Savez za Hrvatsku) i Ivan Vilibor Sinčić (Udruga “Živi zid”).

Najčitanije