13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Koktel “Boka Sunset”

Regent Porto Montenegro Boka Sunset koktel
Regent Porto Montenegro Boka Sunset koktel

Svjetski dan koktela biće obilježen u srijedu, 13. maja, u Library Baru hotela “Regent Porto Montenegro”. Tom prilikom, iskusni koktel majstori predstaviće novi koktel ‘Boka Sunset’ nazvan po zalasku sunca u Boki Kotorskoj.

“Inspiracija za ovaj koktel se nametnula kroz spektar boja zalaska sunca u Boki. Koktel ‘Boka Sunset’ oslikava i samu srž domaćeg gostoprimstva kroz tradicionalno piće dobrodošlice – rakiju, dok su zelene planine ‘predstavljene’ osvježavajućim sokom kivija, a plamene boje zalaska sunca u Boki pretočene u slatki ukus svježe ubranih jagoda.”-kazala je tim povodm portparolka “Regent Port Montenegro” hotela Elena Ljiljanić.

Ona je napomenula da proslava Svjetskog dana koktela ima svoje utemeljenje daleko u istoriji.

“Na ovaj dan 1806. godine Harry Corswell, američki novinar, prvi put je definisao riječ koktel kao alkoholno piće u časopisu “The Balance and Columbian” što je ujedno i prva pisana definicija koktela. Na taj način, Harry Corswell donio je svijetu jedan novi osvježavajući alkoholni napitak koji je naišao na veliko odobrenje ljudi širom svijeta. Nešto skorijeg datuma, ljubitelji koktela proglasili su ovaj dan praznikom, i to je vrlo brzo odjeknulo cijelim svijetom.”-pojasnila je Ljiljanić dodaju da je novi ”Regentov” koktel još jedan doprinos turističkoj prezentaciji lokalnog nasljeđa i prirodnih ljepota Boke i Crne Gore.

Regent - Pogled
Regent – Pogled
Izvor:S. L.

Najčitanije