14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Književno veče Andreja Nikolaidisa

Atrijum ljetnikovca Buća Luković
Atrijum ljetnikovca Buća Luković

Književno veče poznatog crnogorskog pisca Andreja Nikolaidisa, biće održano u ponedjeljak 10.avgusta sa početkom u 21 sat u atrijumu ljetnjikovca Buća-Luković u Tivtu, u sklopu ljetnjeg festivala kulture „Purgatorije“. Tom prilikom biće promovisan Nikolaidisov najnoviji roman pod nazivom „Devet“.

Ova knjiga govori o ciničnom novinaru koji otkrije da baka koja ga je odgajila nije bila njegova baka. Shvata da je čitava istorija njegove porodice izmišljena, da je sve, od porodičnog stabla do fotografija iz porodičnog albuma, falsifikat. Počinje istragu o svom porijeklu, u čijem središtu je tajanstvena figura njegove majke, koju nikada nije upoznao. Uskoro povjeruje da je njegova majka bila ubica jugoslovenske Tajne službe, specijalizovana za likvidacije političkih emigranata….

Andrej Nikolaidis je rođen 1974. godine u Sarajevu. Književnik je i kolumnista. Njegovi najvažniji romani su “Mimesis”, “Sin”, “Dolazak” i “Odlaganje”. “Parezija” je roman za koji je dobio Nagradu Evropske unije za književnost i crnogorsku državnu nagradu Miroslavljevo jevanđelje. Živi u Ulcinju.

Izvor:S. L.

Najčitanije