8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Knightsbridge Schools u Tivtu dodjeljuje dvije stipendije đacima iz Crne Gore

laboratorija

Međunarodna škola Knightsbridge Schools International Montenegro (KSI Montenegro), već treću godinu za redom, raspisuje konkurs za dodjelu stipendija, talentovanim učenicima u školskoj 2017/18. godini.

“Talentovani učenici će dobiti dvije pune stipendije za školovanje u prvoj crnogorskoj školi internatskog tipa u Tivtu, od septembra školske 2017/2018. godine, do završetka srednjoškolskog obrazovanja. U okviru stipendije, uključeni su i troškovi smještaja u internatu škole” -kazala je mr Zorica Đurović, koordinatorska za upis učenika i marketing KSI Montenegro škole.

Pravo da konkurišu imaju učenici sa odličnim opštim uspjehom, koji će do 1. septembra 2017. godine navršiti 14 ili 15 godina. Vrijednost stipendije, po učeniku, iznosi do 120.000 eura, u zavisnosti od broja godina do mature i toga da li stipendisti žele da borave u internatu. Više informacija o dokumnetaciji potrebnoj za konkurisanje kao i proceduri prijavljivanja, zainteresovani mogu naći na sajtu škole, a rok za podnošenje prijava je 17.jun.

“Budući srednjoškolci imaće priliku da, uz obrazovanje na engleskom jeziku, u KSI Montenegro stiču znanja u međunarodnom okruženju. U školi trenutno uče đaci čak 19 nacionalnosti, njih 93. Osim Crne Gore, tu su učenici i profesori iz Irske, SAD, Južnoafričke Republike, Kanade, Ukrajine, Rusije, Holandije, Belgije, Francuske, Italije, Singapura kao i drugih zemalja. Zahvaljujući prestižnom programu Međunarodne diplome (International Baccalaureate-IB), učenicima će se otvoriti brojne mogućnosti studiranja u inostranstvu”- istakla je Đurović.

KSI Montenegro je član globalne mreže međunarodnih škola Knightsbridge Schools International (KSI). Škola u Tivtu radi odseptembra 2010., u okviru projekta Porto Montenegro. Škola posjeduje sve licence Ministarstva prosvjete Crne Gore i IB organizacije, a pruža obrazovanje učenicima uzrasta od 3  do 18 godina. Ove školske godine škola će proslaviti maturu svoje prve generacije maturanata.

Najčitanije