15 C
Kotor

Slušaj online radio

Kiša i narednih dana…

Vrijeme Boka Kotorska - oblačno sa kišom 17.novembar 2014
Vrijeme Boka Kotorska foto Boka News

Dok će nam duboke ciklone nad Atlantskim oceanom idućih dana donositi toplije i razmjerno vlažno vrijene, nad Skandinavskim poluostrvom jačat će anticiklona.

Najviše se kiše očekuje početkom sedmice, kada su ponegdje mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom. Dnevne temperature zraka na Jadranu će porasti do 16°C.

Danas i sutra umjereno do potpuno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine u južnim i centralnim predjelima, mjestimično obilnije količine.

Vjetar umjeren do jak, na udare, u sjevernim predjelima i na primorju i veoma jak, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha 6 do 16 stepeni.

AMSCG -Pažljivo vozite, mogući odroni

U Crnoj Gori danas se saobraća po mokrim i klizavim putevima, što pogoduje stvaranju odrona, pa se vozačima savjetuje pažljivija vožnja, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

Oni su apelovali na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.

Upotreba zimske opreme obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put Risan – Perast promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do završetka rekonstrukcije na regionalnom putu Cetinje – Njeguši saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.
Između Crne Gore i Srbije, na graničnom prelazu Dobrakovo, saobraća se jednom trakom naizmjenično za sve kategorije vozila. Saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom.

Neprohodni su putevi Mioska – Semolj – Boan i Trešnjevik – Andrijevica.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, na dionicama Brajići – Lapčići i Košljun – Zavala saobraća se jednom trakom naizmjenično, korišćenjem semafora.

Na dionici Ulcinj – Krute će, zbog izvođenja radova doći će do potpune obustave saobraćaja od devet sati do 12 sati i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Mimo ovih termina saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na putu Petrovići – Vraćenovići zbog izvođenja završnih radova saobraćaj se za sve vrste vozila zaustavlja od osam sati i 30 minuta do deset sati i 30 minuta i od 12 sati i 30 minuta do 14 sati.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto-puta Bar – Boljare, na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Najčitanije