17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Kiša krajem dana – dobri uslovi za vožnju

Boka Kotorska - foto Zoran Nikolić
Boka Kotorska – foto Zoran Nikolić

U Crnoj Gori će u subotu biti umjereno do potpuno oblačno, kiša će povremeno padati uglavnom krajem dana i tokom noći, a ponegdje će biti pljuskova i grmljavine.

Vjetar južni biće slab do umjeren, a popodne i tokom noći na primorju i u sjevernim krajevima zemlje pojačan.

Jutarnja temperatura vazduha biće u rasponu od 3 do 13, a najviša dnevna od 9 do 19 stepeni.

AMSCG: Dobri uslovi za vožnju na crnogorskim putevima

U južnim i centralnim predjelima Crne Gore saobraća se po suvim putevima i vidljivost je uglavnom dobra, saopšteno je iz Auto moto saveza.

Na magistralnom putu M-2.3 Cetinje – Budva, na dionici Brajići – Lapčići, zbog rekonstrukcije puta, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od deset do 12 sati i od 14 do 15 sati i 30 minuta.

Na istom putnom pravcu, na dionici Ugnji – treća traka Obzovica od danas saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od deset do 12 sati i od 14 do 15 sati i 30 minuta.

Na regionalnom putu Crkvice – Vrulja saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od devet do 11 i od 13 do 15 sati, zbog bušenja i miniranja.

Na regionalnom putu R-1, dionica Cetinje – Njeguši, zbog minerskih radova, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od osam do deset i od 14 do 16 sati.

Saobraćaj će, zbog miniranja na stopi mosta Moračica, auto puta Bar – Boljare, na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo, biti obustavljen ne duže od 30 minuta od osam do deset i od 12 do 14 sati.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2.3, dionica Podgorica-Cetinje, lokalitet tunel Mekavac promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni od sedam do 17 sati.

Na magistralnom putu M-18, dionica Šćepan Polje – Plužine, zbog istražnih radova u tunelima, saobraćaće se jednom trakom naizmjenično, od osam sati i 30 minuta do 17 sati i 30 minuta.

Zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put M-2 Risan – Perast, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-2, dionica Tunel Lokve – Špiljani, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, zbog sanacije oštećenih dilatacionih spojnica na mostovima.

Na regionalnom putu R-12 dionica Petrovići – Vraćenovići – Deleuša zbog rekonstrukcije puta saobraća se jednom trakom naizmjenično.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije