Kineska delegacija u Kotoru: U turizmu vidjeli ekonomski potencijal grada

Cui Zhi Wei Ma Peihua i predsjednik Jokic

Potpredsjednik Svekineskog narodnog političkog savjetodavnog kongresa NR Kine Ma Peihua, koji predvodi delegaciju ove države u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, i izvanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori Cui Zhi Wei posjetili su danas Kotor i u razgovoru sa predsjednikom Opštine Vladimirom Jokićem i njegovim saradnicima posjetili kulturno-istorijske znamenitosti Kotora.

Jokić je podsjetio da Opština Kotor njeguje dobru saradnju sa Ambasadom NR Kine u Crnoj Gori i kineskim prijateljskim gradovima, izražavajući uvjerenje da ta saradnja u budućnosti može biti samo bolja, saopšteno je iz kabineta.

“Predsjednik Jokić je, takođe, ukazao na otvorenost i spremnost Opštine Kotor da unapređuje saradnju sa NR Kinom na svim poljima, a posebno u oblasti turističke privrede. Predstavnici delegacije NR Kine naglasili su da upravo u turizmu postoji ogroman potencijal za ekonomski razvoj grada, kao i da će u budućnosti sve veći broj kineskih turista posjećivati UNESCO-v grad”, zaključuje se.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.